27 februari 2009

Moskeeloketten voor vrouwen een uur eerder dicht.


Een opmerkelijk krantenbericht zorgt voor hilarische kamervragen die tevens de moeite van het vragen waard zijn.

Paul de Krom : Vandaag kwam het bericht dat de twee gemeentelijke moskeeloketten in Utrecht 100.000 kosten! En, nog gekker, dat het vrouwenloket een uur eerder dicht gaat dan het mannenloket want "dan zijn de vrouwen tenminste op tijd thuis om te koken". Ik verzin het niet! Kijk hier

Dit lijkt te kolderiek om waar te zijn. Maar toch: om zeker te zijn toch nog maar een paar aanvullende vragen aan de minister van WWI. De ietwat cynische toon zal u niet ontgaan.

Aanvullende vragen van het lid De Krom (VVD) op eerdere schriftelijk vragen van het lid De Krom aan de Minister van Wonen, Wijken en Integratie inzake de door de gemeente gestimuleerde segregatie in Utrecht.

9.
Bent u bekend met het artikel "Moskee-loket krijgt 100.000 euro uit Vogelaarplan" (Allesoverutrecht.nl, 26 februari 2009)?

10.
Klopt het dat de Gemeente Utrecht €100.000 uit het budget voor de wijkenaanpak heeft besteed aan de twee gemeenteloketten in de Omar Al Farouk-moskee? Wat vindt u hiervan? Verwacht u dat dit de leefbaarheid in de wijk Overvecht ten goede zal komen?

11.
Gaat het vrouwenloket daadwerkelijk een uur eerder dicht dan het mannen loket? Bent u het eens met de redenering dat dit loket eerder dicht moet want "dan zijn de vrouwen op tijd thuis om te koken"? Denkt u dat een uur voldoende is om een gezonde maaltijd op tafel te kunnen zetten? Acht u het problematisch dat deze regeling niet voorziet in gezinnen die 's middags een warme maaltijd willen nuttigen?

12.
Heeft u overwogen dit initiatief van de Gemeente Utrecht in te voeren voor de gehele Rijksoverheid zodat alle vrouwelijke ambtenaren hun huishoudelijke taken naar behoren kunnen verrichten?

13.
Acht u het wenselijk dat supermarkten, bijvoorbeeld de Albert Heijn, een uur eerder de deuren sluiten voor vrouwen zodat zij op tijd alle boodschappen hebben gedaan en thuis aan het eten kunnen beginnen?

14.
Gaan beide loketten op hetzelfde tijdstip open? Heeft de Gemeente Utrecht overwogen het mannenloket later op de dag te openen zodat de hardwerkende man tijd wordt gegund om uit te slapen? Zo neen, waarom niet?

15.
Baart deze ontwikkeling u zorgen? Zo ja, wat gaat u hier aan doen?

Lees hier eerdere blogs van Paul de Krom (het lezen meer dan waard)





Naar mijn homepage

1 opmerking:

Rampenstaf zei

Een verbijsterend bericht. Dat dit kan in Nederland is zorgwekkend. Dat bestuurders, zogenaamde progressieven (vroeger dan), dit toestaan. Loketten in een anti-democratisch instituut. Gescheiden loketten. De vernederende houding tegenover vrouwen: "ze moeten gaan koken"; schandalig. Al die rooie wijven van vroeger; met hun grote muilen hebben ze terecht gevochten voor gelijkberechtiging. Maar nu laten ze alles op z'n beloop en ondergaan de schoffering door een bekrompen religie als minder dan zombie's. Wouter Bos met een zwart kopvod naast zich. Het is symbolisch voor de morele verwording van links Nederland.

Volgers

Counter