04 maart 2009

Abortustermijn is aan herziening toe


Lees mijn artikel op De Dagelijkse Standaard.

Open Podium

Posted using ShareThis

Ik zou een heel lang verhaal kunnen toevoegen aan wat er al in het artikel staat. Dat doe ik nu niet. Ik wil jullie wel iets laten zien.
Het wonder in de baarmoeder, echt ontzettend prachtig!

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik reageer hier maar even, want op de dagelijkse standaard kan dat niet meer :-) en ik wilde je dit toch even laten lezen.

-

Voorlichting kan natuurlijk altijd beter, maar dat is ook makkelijker gezegd dan gedaan. Ontwikkel maar eens een campagne waarmee je alle vrouwen bereikt (alle vrouwen kunnen immers ongewenst zwanger worden) waarin je op een juiste manier de mogelijkheid tot abortus helder uit de doeken doet.

Het gaat er denk ik om dat vrouwen weten waar ze naar toe moeten voor laagdrempelige anonieme hulp - die vervolgens dan ook nog eens nuchter, neutraal en psychologisch verantwoord de mogelijkheden uit de doeken doet.

Ik denk zelfs dat de behoefte aan dergelijke hulp breder gaat dan voor ongewenste zwangerschappen alleen. Er lopen zo veel mensen rond - ook in Nederland - met problemen, vragen, trauma's, als je alleen al de cijfers ziet van huiselijk geweld, vrouwen (en mannen) die in aanraking komen met vormen van sexueel misbruik, en niemand die weet waar hij/zij heen moet, en/of dat niet durft.

Voor kinderen bestond er nog de kindertelefoon. Ik heb geen idee of zoiets voor volwassen bestaat, maar ik denk dat daar veel verbeterd kan worden.

Neem eens een kijk op een site als: http://www.rainn.org/. We moeten niet alles overnemen van de US, maar hier kunnen we denk ik best een hoop van leren.

Volgers

Counter