06 juli 2008

Nederland distiantieert zich van uitspraken over Jordanië

Nederland distantieert zich nadrukkelijk van de manier waarop het Tweede Kamerlid Wilders heeft gemeend de Jordaanse bevolking en het Jordaanse koningshuis te moeten bejegenen. Dat heeft minister Verhagen in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. Wilders noemde koning Abdullah II een despoot en stelde dat Jordanië de politieke en democratische fase van de Neanderthalers niet is ontstegen.

Vorige week werd bekend dat er in Jordanië na aangifte van een privé-persoon een juridische procedure tegen Wilders is gestart. Het is de verwachting dat een officiële kennisgeving van deze procedure langs diplomatieke weg aan Nederland zal worden uitgereikt met het verzoek het Kamerlid te informeren. Van een arrestatiebevel of internationaal opsporingsbevel is geen sprake.

Minister Verhagen (Buitenlandse Zaken) volgt de kwestie op de voet. De Nederlandse ambassade in Jordanië heeft op het hoogste niveau gesprekken gevoerd met de autoriteiten om duidelijkheid te krijgen over de mogelijke gevolgen van de procedure. Als Wilders naar het buitenland reist en Verhagen tijdig op de hoogte brengt, laat de minister in elk geval een risico-inschatting maken. Als dat nodig is, zal Nederland diplomatieke garanties vragen om een eventuele uitlevering te voorkomen.

Minister Verhagen vindt de uitspraken van het Kamerlid contraproductief, omdat die het moeilijker maken diplomatieke garanties te krijgen. "Ik zal het recht van de heer Wilders zich uit te spreken verdedigen, ook als hij zegt dat deze minister 'nou moet laten zien dat ie ballen heeft'. Maar of het zoeken van de publiciteit en zulk taalgebruik de afhandeling van deze kwestie makkelijker maakt, betwijfel ik ten zeerste."

Bron : Ministerie van BUZA

=========

SORRY? Nederland?? Ik niet! Wilders heeft groot gelijk, Jordanië is een bananenrepubliek en Jordanië heeft absoluut het recht niet om Wilders aan te vallen, laten ze eerst zelf zorgen voor hun eigen land vooral m.b.t. het schenden van de mensenrechten. En voor Verhagen heb ik helemaal geen goed woord over, hoe durft hij uit mijn naam te spreken en hoe durft hij uit naam van alle Nederlanders te spreken. Meer dan de helft van de Nederlanders willen dit kabinet niet meer.


Naar mijn homepage

2 opmerkingen:

Cindy zei

Jordanië is alles dat Wilders roept. Antisemitisme in de Jordaanse pers en moskeeën, en dat het werkt blijkt wel uit onderzoeken die aantonen dat 100% van de Jordaanse bevolking een negatief beeld heeft over Joden. De vriendschap tussen Koning Abdullah en president Omar al-Bashir van Soedan (laatstgenoemde is heerlijk bezig met het uitmoorden van een compleet volk maar dat mag de pret niet drukken). In Jordanië hebben vrouwen niet dezelfde rechten als mannen en is eerwraak gelegitimeerd. Christenen verdwijnen in de gevangenis en zien we niet meer terug. Zie Hier <- het rapport van 2008 over de schendingen van de rechten van de mens in Jordanië.

De angst regeert hier in NL, en de angst van onze regering is levensgevaarlijk voor ons. Reagan zei ooit :"Evil is powerless if the good are unafraid" en zo dreef hij het communisme uit Europa.. maar ja... laat ook maar. Stom land leven we in, het lijkt in niets meer op het prachtige vrije land dat wij ooit waren. Ok, uiteraard hebben wij het nog altijd beter dan de arme onderdrukte mensen in (over het algemeen) Islamitische landen, maar toch zou ik graag zien dat Nederland weer gewoon Nederland zou zijn.

Op de valreep vlak voor mijn vakantie moest ik dit toch nog even meepikken.

Anoniem zei

Ik snap je reactie tot op zekere hoogte, Cindy. Kritiek moet kunnen, maar ik vind het niet slim om koning Abdullah aan te vallen. In mijn ogen is hij geen despoot maar een staatshoofd dat boven deze zaak staat en zijn land door roerige tijden en moeilijke situaties probeert te loodsen (denk eens aan de samenstelling van de Jordaanse bevolking!). Dat zal niet makkelijk voor hem zijn en ongenuanceerde reacties als die van Wilders zullen het er niet makkelijker op maken. Met diplomatie valt in deze landen vaak meer te bereiken. Zeker het uiten van ongenuanceerde kritiek doet een dergelijke zaak in deze landen vaak meer kwaad dan goed. Voor ons is het lastig om daarmee om te gaan want wij zijn anders gewend. Maar we moeten ook denken aan wat we willen bereiken, nl. meer respect voor onze samenleving en de bij ons geldende regels en wetten. Dat gaat zo niet lukken, vrees ik. Hier ligt een taak voor de diplomatie, maar als Wilders zich ongenuanceerd blijft uiten doet hij zijn zaak uiteindelijk vermoedelijk meer kwaad dan goed.

Volgers

Counter