03 juli 2008

Nog niet voldoende executies in Iran?

Blijkbaar niet want sinds gisteren onderzoekt de Iraanse regering de mogelijkheid tot het invoeren van de doodstraf voor 3 delicten. Promotie van corruptie, prostitutie en internetdelicten. Wat moeten we verstaan onder internetdelicten? Een blog als die van mij is ruim voldoende om de doodstraf voor te krijgen, ik promoot immers het verzet tegen het islamitische regime, ik val de regering continu af en aan.. dat mag niet van de Mullahs dan moet je dood. De Iraanse leiders controleren continu het internet. Alle sites worden gefilterd en "misdadigers" worden opgepakt. Waarschijnlijk werkt dat nog niet voldoende en is de "doodstraf" het laatste redmiddel, weer die angst zaaien om de macht te houden.

Ondertussen strijden nobelprijswinnaars voor de vrijlating van zeven leiders van de bahai gemeenschap. De zeven worden zonder aanklacht gevangen gehouden. Zo krijgen geen bijstand van een advocaat. De Nobelprijswinnaars (Mairead Maguire, Rigoberta Menchu, Wangari Maathai en de Iraanse advocaat Shirin Ebadi) stellen de Iraanse regering verantwoordelijk voor hun lot: “Wij roepen de regering op de veiligheid van deze individuen te garanderen en hen meteen en onvoorwaardelijk vrij te laten.” De bahai is een uit Iran stammende religie, waarin de geschiedenis van de godsdiensten als een evolutionair proces beschouwd wordt.
Aangezien afvalligheid ook bestraft kan worden met de dood, ben ik bang dat het met deze zeven mensen slecht af gaat lopen.

In 2007 werden in Iran 317 personen geëxecuteerd. In 2006 waren er dat 177. Dit jaar werden in Iran al 114 personen geëxecuteerd.
Naar mijn homepage

Geen opmerkingen:

Volgers

Counter