30 augustus 2008

Een dag voor de dood van een 19-jarige Iraniër



Afgelopen Donderdag werd Behnam Zarei in Iran geëxecuteerd. Zonder dat zijn advocaat of ouders op de hoogte waren werd hij in de gevangenis opgehangen. Dit telefoongesprek zou de aanleiding kunnen zijn. Tijdens het gesprek doet hij een oproep aan alle mensen in de wereld om voor zijn vrijheid te vechten. De moord waar hij voor ter dood is veroordeelt was een ongeluk (volgens Behnam Zarei zelf, maar dat is wel aannemelijk) en het vond plaats toen de jongen 15 jaar oud was. Benham was pas 19 jaar geworden. Het kan zo niet langer, Iran schendt het ene verdrag na het andere, VN doe er iets aan!
Naar mijn homepage

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Zeker VN, doe er wat aan.
Maar was er laast ook al niet een Mexicaan ter dood gebracht in de VS, zonder dat hij ook maar contact had gehad met zijn ambassade? VN protesteerde hevig, maar men trok zich er niets van aan in het land van Bush.
VN en daadkracht niet in één zin gebruiken.

Anoniem zei

Nee marinus die verkrachter en moordenaar werd vlak na zijn arrestatie niet in de gelegenheid gesteld om contact op te nemen met de Mexicaanse autoriteiten. Daarna wel. Wel je feiten kennen.

Cindy, vreselijk dit. Dit staat in geen vergelijking met een verkrachter en moordenaar van twee tienermeisjes in Texas. Deze arme jongen was waarschijnlijk gewoon onschuldig.

Cindy zei

Inderdaad Anoniem. Een groot verschil hoor om vast te zitten in Iran of de VS.

Anoniem zei

Sorry, klokje klepel verhaal. Als de beste man wel contact heeft mogen opnemen met de ambassade, waar maakt de VN zich dan druk over?

Overigens, valt Guantanamo Bay ook onder de VS?

Anoniem zei

Hij is meerderjarig dus ik dacht minderjarig wat ik in de publiciteit had gelezen

Cindy zei

Beste Patrick, de misdaad die hij (zogenaamd) had gepleegd, pleegde hij toen hij minderjarig was. Daar komt bij dat Iran wel degelijk minderjarigen executeerd. Daar schenden zijn verdragen mee die ook door Iran zijn ondertekend.

Volgers

Counter