27 augustus 2008

Handen af van kinderopvang

Op woensdag 3 september a.s. organiseert de VVD een actie op het Plein in Den Haag (ingang Tweede Kamer) . Wederom zullen we aandacht vragen voor de zorgen over de voorgenomen bezuinigingen in de kinderopvang.

Zoals jullie weten zullen deze bezuinigingen ertoe leiden dat ouders stoppen met werken, omdat de kosten van de opvang te veel stijgen. Ook zullen bijvoorbeeld gastouderbureaus niet langer in staat zijn het hoofd boven water te houden.

Kortom, de maatregelen van dit kabinet leiden tot vermindering van de arbeidsparticipatie en daarmee tot vermindering van de mogelijkheid voor ouders om zich te ontplooien.

De actie is het sluitstuk van een serie werkbezoeken die ik samen met andere VVD-ers afgelopen zomer bij instellingen voor kinderopvang in het hele land heb afgelegd. Tijdens die werkbezoeken is onderzoek gedaan naar de gevolgen van de kostenstijging in de kinderopvang.

De dag begint op 3 september met een bustour langs een aantal kinderopvangcentra. Uiteraard zal ik samen met een aantal lokale fractievoorzitters meegaan met de tour. Om 15.00 uur eindigt de tour met een bijeenkomst op het Plein in Den Haag.

Ik wil graag iedereen, vooral ouders, kinderen en werknemers uit de branche oproepen om naar het Plein te komen om zo een vuist te maken tegen dit kabinet!

Voor de kinderen zullen op het Plein wat leuke activiteiten worden georganiseerd. Ook kunnen de aanwezige kinderen om 15.30 uur gezamenlijk een ballon met een kaartje met hun naam oplaten. De 3 kinderen wiens ballon de grootste afstand aflegt, worden beloond met een prijs.

Om 16.00 uur wordt er aan mij en de fractievoorzitter en wethouders een rapport aangeboden met daarin de analyse van het probleem. Daarnaast krijgt ze van het PKGO (Platform Kwaliteit Gastouderopvang) meer dan 21.000 handtekeningen aangeboden.

Ik hoop jullie allen te zien op 3 september

Wij geven de strijd niet op!

Ineke Dezentjé Hamming


Naar mijn homepage

Geen opmerkingen:

Volgers

Counter