06 augustus 2008

Gerrit Zalm voert campagne!

En dat doet hij goed. Uiteindelijk heeft hij het wel bij het rechte eind wanneer je hem hoort praten over de kredietcrisis die ons land aan het naderen is. Mark Rutte riep dit al heel lang geleden en hij werd er zelfs om uitgelachen.
Bekijk het item in Nova en oordeel zelf.

Naar mijn homepage

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hmmh, misschien toch tijd 'for a change'? Niet alleen in de USA maar ook in Nederland? ;)

Maar als de VVD nou eindelijk eens een keer de volgende knopen doorhakt dan wil ik misschien gaan geloven in de VVD.

1. hypotheekrenteaftrek.
Dit (onterecht) behouden subsidiesysteem zorgt nog altijd voor een stevige inflatie. Hierdoor worden er nog dagelijks hyptheekschulden in het systeem gepompt. (zo'n 50 miljard)
2. rekeningrijden.
Laat de grootverbruikers meer betalen.
3. flexibele werktijden. Het is mij nog steeds een raadsel waarom nagenoeg iedereen om 9.00 uur op kantoor moet zijn. En promoot het thuiswerken. Administratieve zaken kan ik thuis (bijv. van 9 tot 10 waardoor ik niet in de file kom te staan als ik daarna naar mijn werk rijdt. Ondernemers (VVD-ers bij uitstek) moeten eens meer vertrouwen krijgen in hun werknemers. Gelukkig heb ik een goede werkgever waardoor ik flexibel kan werken. Dat scheelt me meteen in de kosten voor de kinderopvang (niet meer nodig) en wordt dat systeem ontlast waardor anderen meer ruimte krijgen om hier gebruik van te maken.
4. korten op defensie.
Amerika doet wat het wil en jaagt ons daardoor op extra kosten. We gaan gewoon verder met een leger wat ingezet kan worden in post-oorlogsituaties waardoor we bijvoorbeeld geen dure JSF meer nodig hebben. Opbouwmissie's hebben mijn persoonlijke goedkeuring. Afghanistan is een nepper want we bouwen bitter weinig op en zijn alleen maar oorlog aan het voeren.
Trouwens, de VVD zit al 30 jaar in de regering, behalve in 1989-1994 dus ze hadden veel van deze punten allang kunnen doorvoeren. Een beetje zelfkritiek kan geen kwaad in deze.

ps. ik las je andere blogs ook waarin je pleit voor wederom een republikein als President.
Maar als je onderstaande zaken in ogenschouw neemt... dan vraag ik mij af of dat in de huidige (bijna) wereldcrisis wel zo verstandig is.

Herbert Hoover (R) - jaren 30: Great Depression
Dwight Eisenhower (R) - 1957 Recession
Richard Nixon (R) - 1971 Recession
Gerald Ford (R) - stagflation in 1973
Ronald Reagan (R) - 19 oktober 1987, "Black Monday"
George H. W. Bush (R) - 1991 Recession
George W. Bush (R) - Nu!

Anoniem zei

Dat klopt, dat heeft Rutte al een hele tijd geleden gezegd. Volgens Bos was er niets aan de hand. Maar in de praktijk is er wel wat aan de hand. Het wordt steeds moeilijker om krediet (hypotheek, lening enz.) bij een bank te krijgen. De banken zijn voorzichtig. Gevolg de uitgaven dalen en de economie gaat stagneren. Hoe zo, niets aan de hand?

Cindy zei

@Anoniem, het is dus een absoluut feit dat jij nooit meer zal geloven in de VVD :D

@Marcel, ik moest even zoeken maar in April schreef ik er al iets over.
Hier

Anoniem zei

Neuh, de kans is klein dat ik vertrouwen krijg in de VVD.
Na 30 jaar regeringsdeelname nog steeds weinig problemen opgelost. Zal in de komende jaren wel niet veranderen.
:)

Volgers

Counter