23 augustus 2008

Mee laten slepen

Ik heb mij nogal laten gaan in het NOVA gebeuren, wat bewijst dat eigenlijk? Dat de zelfislamisering ook op mij is overgeslagen? Is dat al tijden het geval? Laat ik mij echt beïnvloeden door de angst dat de extremisten Nederland over zullen nemen? Het feit is dat deze mensen een podium krijgen om te spreken. Is dat puur voor de kijkcijfers? het draagt wel bij aan de angst die mensen voelen. Misschien is het wel beter om dit soort mensen helemaal te negeren maar dan dreigt er het gevaar dat het er langzaam insluipt. Door er juist wél aandacht aan te besteden zorgen we er voor dat we met zijn allen op onze hoede zijn, of juist niet?

Ik ben geen Geert Wilders, ik scheer niet alle Moslims over één kam, ik ben niet tegen religie zolang het mij niet opgedrongen word. Ik geloof niet dat de Nederlanders ooit toe zullen staan dat extremisten ons land overnemen. Maar dan is er Moslim Partij, stel nu dat die groter worden en écht inspraak krijgen? En denk eens aan al die landen waar het volk ook "overmeesterd" werd. Is dit fictie of gewoon vooruit denken?

Punt is dat er duidelijke regels moeten zijn, fatsoen boven religie, verbod op gezichtsbedekende kleding en wellicht is een soort kleding code voor ambtenaren in dienst van bijvoorbeeld de gemeente niet zo verkeerd.

Er moeten toch manieren te vinden zijn waardoor de angst bij mensen verminderd en iedereen die nu zo slecht denkt over Moslims meer open staan voor de goede dingen. Ik ben van mening dat er veel meer gedaan moet worden om de normale Moslim van de extremist te onderscheiden. Ook ben ik van mening dat de "normale" moslim zich te weinig laat horen en niet voldoende doet om akties van de extremisten te veroordelen.

Misschien moet ik mij er maar niet meer druk om maken en afwachten.



Naar mijn homepage

10 opmerkingen:

Anoniem zei

Het probleem is echter dat Nederland altijd een land van dialogen is. In dit geval is dat nutteloos want met die moslims waar wij over spreken is absoluut geen enkel dialoog mogelijk hoezeer ze ook hun 'best' doen om dat te verbloemen.

Dus meteen de korte klap zoals het hoort: integreren, respecteren, Nederlander worden of anders opzouten want dan woon je in het verkeerde land.

En wat je in je privé-tijd doet zoals bidden, burka's dragen, handen weigeren, de Koran of Bijbel lezen. Allemaal dikke prima maar houd het onder je eigen dak.

Cindy zei

Die Meneer Enait is Nederlander, dat maakt het allemaal zo moeilijk.

Anoniem zei

Enait is geen Nederlander in mijn opinie. Zijn redenatie staat zeer ver van de Westerse redenatie over normen en waarden. Het is toch van de gekke dat als ik dit soort figuren niet in mijn land wil, ik gelijk politiek incorrect ben. Ik vind allerlei culturen interessant, mits ze niet willen overheersen, vice versa zou dat ook niet toegestaan worden en terecht.

Anoniem zei

http://www.ad.nl/binnenland/2559245/Koran_vrouwvriendelijker_dan_gedachtrsquo.html

Cindy zei

Helaas gaat het niet alleen over de koran maar ook over de uitleg er van en die verschilt nogal.

Anoniem zei

Een vrije maatschappij kan natuurlijk nooit bestaan wanneer binnen die maatschappij het aan allerlei groeperingen wordt toegestaan om burgers hun vrijheden te beperken. Of deze groepen nu op de Islam, de zwartekousenkerk of het Trotskisme gebaseerd zijn is niet eens heel erg belangrijk.
Wat mij betreft zijn vrijheden altijd vrijheden om ergens geen last van te hebben. Vrijheden van... Dus ook de vrijheid om niet geconfronteerd te worden met andermans zelfopgelegde beperkingen. Het feit dat iemand zelf besluit geen rund meer te eten en de hele dag met een grote zonnebril op te gaan lopen mag mij niet beperken in mijn omgang met die persoon. Vooral niet wanneer diegene een ambtenaar is en ik afhankelijk ben van diegene.

Die koe-onthoudende zonnebrildrager echter, is weer vrij om te eten en niet te eten wat hij zelf wil en te dragen wat hij wil. Wat besluit je dan als politicus. Wiens belang schat je hoger in?

Er bestaat volgens mij zoiets als een hoger belang. Een openbaar belang. Dat is iets waar je als liberaal héél omzichtig mee om moet gaan. Maar openbare veiligheid is een harde voorwaarde voor een open en vrije maatschappij. In tijden van terreurdreiging en polarisering tussen grote groepen in de maatschappij kun je niet accepteren dat iemand die de Staat vertegenwoordigd zich profileert als lid van één van die groepen. Niet onder diensttijd.

Wanneer iemand in zijn eigen tijd zichzelf een aantal beperkingen (in kleding, gedrag, dieet, etc.) op wil leggen is diegene daar volledig vrij in. Wanneer iemand uit wat voor overweging dan ook iemand anders een beperking op wil leggen dient diegene juridisch hard aangepakt te worden. Wanneer iemand die beperkingen, en dus de profilering als lid van een bepaalde groep, wil voortzetting in dienst van de overheid kan dat niet. De overheid is neutraal en seculier. Ambtenaren onder diensttijd dus ook.

Anoniem zei

Hallo Cindy,

Jouw ervaring, hebben vele anderen al gehad. Wie zich als niet-moslim goed gaat verdiepen in de islam (geschiedenis, verspreiding, principes), slaat de schrik om het hart. Ik heb wel eens het idee dat vele christen-democraten en socialisten die verdieping nog niet beleefd hebben.
De islam claimt het alleenrecht op de waarheid. Tegenover al het andere is de islam onverdraagzaam en vijandig. Het is niet voor niets dat bij mensen met gevoelige antennes, zoals Wilders en Nekschot, de alarmlichten aan gaan.

Let wel, ik bedoel hier de islamitische levensbeschouwing, niet de mensen. Vele moslims hier in Nederland zijn in de praktijk aardige collega’s, goede buren, vrienden, democraten. Wel vraag ik mij dan af in hoeverre ze zich echt realiseren wat een aanspraken de theorie doet (de Koran, d.w.z. de interpretatie daarvan door imams en geestelijken, vastgelegd in de boeken die die mannen hebben geschreven). En dat is nogal wat. De meeste imams/geestelijken wijken maar weinig of niet af van deze eeuwenoude Arabische cultuuruiting. In wezen zijn die aanspraken volledig onverenigbaar met onze democratische grondslagen.

Ik wil hierbij wel meteen stellen dat dit ook waar is geweest voor het christendom. En wie de bijbel leest en werkelijk serieus neemt zou wel eens kunnen uitgroeien tot een felle antidemocratische extremist.

Jij bedoelt eigenlijk dat onze maatschappij zich tegen dit soort ideologieën zou moeten wapenen? Dan ben ik het daar helemaal mee eens. Onze democratie heeft nu een ingebouwde zwakheid die zelfs kan leiden tot zelfvernietiging: een meerderheid kan de rechten van minderheden aantasten, of een anti-democratische meerderheid kan de democratie met al zijn vrijheden afschaffen en vervangen door een intolerante ideologie. Dat aspect, deze FOUT, zou gerepareerd moeten worden. Op HVV is dit al aan de orde geweest. Zie:
http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=6783
http://radicaletolerantie.blogspot.com/
( ik heb daar zelf als “denkertje” ook wat aangedragen)

De aanleiding hiervoor is de opkomst van de radicale/politieke islam die uit is op niets minder dan totale dominantie op wereldwijde schaal (ik kan het niet anders zien). Ik zou er zelf voor willen pleiten om het niet alleen maar toe te spitsen op de islam, omdat dat alle moslims zonder enig onderscheid in een bepaalde hoek zet (waar de klappen vallen). Het is wel begrijpelijk dat men het alleen over ‘de islam’ heeft, vanwege 9/11, Theo van Gogh, Enait, Jabbar v/d Ven enz, maar zeer velen voelen zich niet in die extreme hoekjes thuis, en het is erg jammer dat zij in de praktijk zoveel last hebben van het negatieve imago dat hen door het verwerpelijke gedrag van extremisten wordt opgedrukt.

Die ‘radicale tolerantie’ zou in algemene bewoordingen gesteld moeten zijn, tegen alle levensbeschouwingen of visies die intolerant en overheersend zijn of willen zijn. Dat kan dus net zo goed gaan om het nazisme, of over een enge christelijke sekte. Tegen dominantie of een machtsgreep van al dat soort extremisten zou de democratische maatschappij zich moeten wapenen.

Maak je er vooral wel druk om, want het gaat om het behoud van vrijheid. Juist de VVD zou een prominente bijdrage moeten leveren in dit debat. Iemand als Frits Bolkestein zou daarin heel veel kunnen betekenen.

Cindy zei

Beste Rampenstaf,
Ik ben het met je eens. Ik probeer trouwens altijd te praten over de extremisten binnen de Islam.
Vandaag was Enait weer lekker in het nieuws. enait blijft zitten in de rechtbank Henk Kamp zal hier Dinsdag kamervragen over stellen, dit is natuurlijk ontoelaatbaar. Henk Kamp is wel een beetje te vergelijken met Bolkestein. Spreekt heel beschaafd maar zegt wel waar het op staat. Maar ja, Bolkestein is een filosoof en dat is goed te horen.

Ik was ook niet van plan er geen aandacht meer aan te besteden. Al lokt het veel negatieve reacties uit.... Bolkestein zei ooit : "Zonder rel, geen debat". En daar ben ik het mee eens. Tijdens een discussie kom je vaak tot een ander inzicht of werk je samen naar een oplossing toe.

Nu ga ik het stuk op het vrije volk even lezen. Bedankt!

Anoniem zei

De reactie van Henk Kamp heb ik gehoord op de radio. Die was erg goed. Recht uit zijn hart.
Nu maar hopen dat het CDA niet terugkrabbelt en dat de PvdA ook bij zinnen komt. Er moet toch een Kamermeerderheid te vormen zijn die op wettelijke basis extremisten als Enait vakkundig afmaakt (maatschappelijk gezien)? Deze provocerende dwaas is een schande voor de vele allochtonen, waaronder ook vele moslims, die oprecht bezig zijn met integreren. Hij moet nu gestopt worden, anders gaat hij de komende jaren vrolijk verder met treiteren en zuigen.

Cindy zei

CDA + VVD + PVV +SP +CU dan kom je al een heel eind. Henk Kamp kennende volgt er een prachtige motie, maar het CDA kennende steunen ze die niet.
Hopelijk komt het CDA met een eigen motie en is die goed genoeg om te steunen, meestal is het een flink afgezwakte VVD motie.. helaas.

Er is trouwens nog hoop dat de Bos belasting niet geaccepteerd gaat worden door de CU, de rest van de kamer is het niet eens met die AOW belasting... er is dus echt hoop :)
Nu verkiezingen zou ik prachtig vinden! Nederland staat politiek op scherp dankzij de verkiezingen in Amerika.

Volgers

Counter