16 september 2008

Alleen het CDA staat nog in de weg

Volgens dit onderzoek van TNS NIPO staat de CDA in de jongste peilingen op 31 zetels en volgt de VVD met 24 zetels. De Pvda zakt naar 20 zetels en ToN heeft er nog 13 over.

Wat bewijst dit? Volgens mij dat de VVD waardering krijgt voor de goed uitgedachte plannen en de manier van het naar buiten brengen. GroenRechts, de beginselverklaring, de ontwikkelingshulp, de belastingen maar waarschijnlijk ook de wil om vast te houden en door te pakken. De VVD geeft niet op en vecht voor haar idealen.


Naar mijn homepage

4 opmerkingen:

Anoniem zei

In principe zou de VVD zich iets volkser moeten gedragen, daarmee bedoel ik, dat zij de opel rijdende middeklasse iets meer kunnen aanspreken, tough on crime en het kosten cutten bij de overheid zijn dingen die zij erg waarderen. Deze mensen stemmen nu vaak nog CDA of Rita Verdonk, met name omdat de VVD een imago heeft van sigaar rokende snobs (of witte wijn drinkende parelketting dragertjes), opmerkend dat er niets mis is met sigaar roken, witte wijn drinken en vrouwen met parelkettingen.

Er zijn zat spindokters a 250 euro p/u die dit imago kunnen fixen. Een liberale Jack de Vries zou een mooie oplossing zijn....

Vooral nu de emancipatie van de arbeider compleet is, is het heel goed mogelijk dat de VVD ook deze groep kan aanspreken, zonder de fundamenten van hun emancipatie aan te tasten. Daarmee bedoel ik: Nederland niet meer als verzorgingsstaat, maar als kansenbiedende staat --> uitkeringen als vangnet en niet als een permanente staat van parasitering.

Cindy zei

Heel mooi gesproken, Janver!!!
Ik schreef een tijd geleden een weblog De sigaar van Wiegel zegt ongeveer hetzelfde.

Anoniem zei

@Janver 10:50
Goed verhaal.
Behalve van die spin doctors. Dat zijn ratterige figuren die alleen maar aan geld en niet aan principes denken.

En de VVD zou niet meer zo pro-EU moeten zijn. Lees maar eens wat Willem de Zwijger bijvoorbeeld allemaal zegt op zijn blogspot over die verfoeide Grondwet die per referendum is afgewezen, maar ons toch wordt opgelegd.

Anoniem zei

De VVD heeft een uitstekend verhaal voor heel werkend Nederland. Ook voor mensen met lagere inkomens en zeker ook voor uitkeringstrekkers die graag aan de slag zouden willen.

Het imago van de VVD van sigaar rokende snobs en parelkettingen heeft met de realiteit helemaal niets te maken. Ik ben nu zo'n drie jaar aktief in de Amsterdamse VVD en ik kom dat soort mensen gewoon nauwelijks tegen. (Overigens is er met sigaarrokers en parelkettingdraagsters uiteraard helemaal niets mis.)

Iedereen die gewoon lekker aan de slag wil om er wat moois van te maken is bij de VVD aan het goede adres. Ongeacht de hoogte van het inkomen, afkomst, geslacht, religie, seksuele voorkeur of wat dan ook. Ik denk dat dat in de kern de belangrijkte boodschap is die we uit moeten dragen.

Volgers

Counter