29 september 2008

Kabinet wil watersportbelasting!


Kabinet wil na verpakkingsbelasting, vliegtax nu een watersportbelasting

In de Telegraaf van afgelopen zaterdag valt te lezen dat de minister van LNV overweegt een watersportbelasting in te voeren.

De VVD ziet niets in dit voorstel. “De hardwerkende Nederlander moet van dit kabinet nu ook nog voor zijn ontspanning gaan betalen”, aldus een getergde Aptroot.
In de afgelopen periode heeft de VVD meerdere malen haar ongenoegen geuit over nieuwe en ineffectieve belastingmaatregelen. Ook de beoogde invoering van een vaarbelasting is er in de ogen van woordvoerder Aptroot zo één. De opbrengst van de heffing op vaargenot zou volgens de minister van LNV gebruikt worden om knelpunten rond diepgang, doorvaarthoogte, veiligheid of bediening van sluizen en bruggen aan te pakken. De aanpak van deze knelpunten onderschrijft de VVD maar vindt tevens dat binnen de (provinciale) begroting naar dekking gezocht moet worden en dat daar dus geen extra belasting voor nodig is.

De VVD heeft daarom de onderstaande Kamervragen gesteld:

Vragen van het lid Aptroot (VVD) aan de staatssecretaris van Economische Zaken en de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

1. Is het bericht in de Telegraaf van zaterdag 27 september juist dat de minister van LNV overweegt een Watersportbelasting in te voeren?

2. Zo ja, waarom hebt u tijdens het overleg op 10 september jl. over de Toerismebrief niet gemeld dat wordt gewerkt aan invoering van een Watersportbelasting?

3. Hebt u deze informatie bewust achtergehouden of is het idee ontstaan na het overleg van 10 september?

4. Wat is de mening hierover van de staatssecretaris van Economische Zaken?

5. Tijdens het overleg constateerde de Kamer dat watersport en binnenlands toerisme zijn vergeten in de Toerismebrief, reden waarom u een nieuwe Toerismebrief aan de Kamer moet sturen. Bent u van plan binnenlands toerisme en watersport serieus te nemen of blijft het bij een nieuwe belasting?

6. Bent u het met de VVD eens dat nieuwe belastingen zoals de ingevoerde Vliegtaks en misschien in te voeren Watersportbelasting juist ten koste gaan van het toerisme en de Nederlandse economie?

7. Bent u bereid, voordat weer een nieuw adviesorgaan (“Taskforce Versterking Recreatietoervaart”) wordt ingesteld, de Kamer de samenstelling van de Taskforce en de opdracht aan dit adviesorgaan voor te leggen?

Bron : VVD.NL

Naar mijn homepage

Geen opmerkingen:

Volgers

Counter