13 september 2008

Verdonk loopt weer achter de feiten aan

Kan ze u echt helemaal niets zelf bedenken? Het generaal pardon kost 6 miljard. Is het echt, mevrouw Verdonk? Wat knap van uw beweging dat ze dat allemaal zo keurig hebben berekend. Nu staat mij iets bij uit november 2007, was het niet Henk Kamp van de VVD die dezelfde cijfers gebruikte? Het lijkt er op dat uw Trots op Nederland goed met google om kan gaan.

Henk Kamp ging ervan uit dat voor ten minste 15 duizend gepardonneerden ("een heel lage schatting") twintig jaar lang bijstandsuitkeringen, bijzondere bijstand, huursubsidies, gezondheidszorg, onderwijs en oudedagsvoorzieningen nodig zijn. "Dat kost 20 duizend euro per persoon per jaar, dus zes miljard euro. Minstens", aldus het VVD-Kamerlid.

Dat lijkt mij niet de achterkant van een sigarendoos berekening, beste Rita. Dat is gewoon vrij logisch. Bijna een jaar later komt ToN met dezelfde cijfers *zucht*.

Naar mijn homepage

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Zucht, Zoals mevrouw verdonk al aangaf gebruikte ze een uitspraak van Henk Kamp zelf. Dus het geen uitspraak van haar. Soms is het moeilijk reageren Maar ach als je luistert naar wat er daadwerkelijk wordt gezegd. Wordt het vanzelf wat makkelijker. Maar naar de inhoud en wat minder naar wie het zegt helpt ook!

Cindy zei

Verdonk claimt dat zij de eerste is die het heeft onderbouwd. Dat haar team het heeft uitgezocht en berekend en dat Henk Kamp dat niet had gedaan... en de inhoud was mij vorig jaar November al duidelijk.

Volgers

Counter