21 juni 2008

Koerdische feministe 5 jaar cel.


Hana Abdi is in Iran tot vijf jaar cel veroordeeld wegens het beramen van "een complot tegen de nationale veiligheid".
Hana is een 21-jarige studente en lid van de Vereniging voor vrouwen van Koerdistan. In Oktober 2007 werd zij aangehouden in Sanandaj. Ze zette een campagne om de Iraanse wetten te veranderen. Ze probeerde een miljoen handtekeningen te verzamelen om te zorgen dat vrouwen niet meer gediscrimineerd kunnen worden. Gelijke rechten dus voor mannen en vrouwen. Dat komt haar duur te staan. Laten wij hopen dat zij de 5 jaar overleefd en kan iemand haar nomineren voor de nobelprijs van de vrede?

De afgelopen maanden werden nog (minstens) vier vrouwen (die strijden voor de rechten van de vrouw in Iran) in Teherean veroordeeld tot een gevangenisstraf en tien zweepslagen wegens "het verstoren van de openbare orde".

En vooral blijven roepen dat vrouwen het goed hebben in Iran en dat Koerden het goed hebben, iedereen die dat roepts of durft te beweren is hartstikke knettergek.

Ik wil een aktie opzetten en veel geld inzamelen om groepen te steunen die écht goed doen in Iran. Dus als je informatie hebt, hoor ik het heel graag. Misschien lopen de vrouwen in Iran er ooit net zo vrij bij als wij.

Naar mijn homepage

1 opmerking:

Anoniem zei

de PJAK is een koerdische partij die ook voor vrouwenrechten beweerd op te komen
doort PKK maar dan minder zwartgemaakt door het westen
http://www.pjak.org/eng/about.php

Volgers

Counter

Blogarchief