11 juni 2008

Zo sociaal is de PvdA

Beste gehandicapten, chronisch zieken, ouderen, autistische kinderen en ADHD'ers. Tot mijn grote spijt moet ik jullie vertellen dat jullie geen recht meer hebben op hulpmaatregelen, een boodschappendienst, begeleiding tegen vereenzaming, paardlijles en huiswerkbegeleiding. Jet Bussemaker (de PvdA staatssecretaris van Volksgezondheid) gaat namelijk 800 Miljoen euro van jullie afpakken. Omdat de vraag naar AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten) stijgt gaat Bussemaker er op bezuinigen, dat is logisch........



Maar geen paniek!! Er is altijd nog een partij die wel om u geeft. Deze keer is het Anouchka van Miltenburg die u te hulp schiet.
Anouchka is vooral aangedaan door het gerucht dat kinderen onder de 18 jaar voortaan een eigen bijdrage moeten gaan betalen. Momenteel zijn kinderen daar nog van vrijgesteld. Voor de VVD is een dergelijk plan onbespreekbaar. Van Miltenburg: "Wij zijn er trots op dat voor kinderen onder de 18 jaar in de zorgverzekering geen premie betaald hoeft te worden. Het is onbestaanbaar dat gezinnen met een ernstig gehandicapt kind voortaan wel een eigen bijdrage in de AWBZ moeten betalen.”
De VVD heeft direct Kamervragen gesteld en geëist dat de kabinetsplannen zo snel mogelijk in de Kamer worden besproken.

Naar mijn homepage

1 opmerking:

Winston zei

seems like a good blog

Volgers

Counter

Blogarchief