13 juni 2008

Wat ziet Nederland toch in Obama?

En dan vooral, wat zien VVD'ers toch in Obama? Hij is tegen globalisering en vrijhandel, gelooft heilig in de overheid, wil belastingen verhogen en ga zo maar door. Allemaal dingen waar wij, als liberalen, tegen zijn.
Kan iemand mij uitleggen waarom Obama voor veel Nederlanders de gedroomde president van de VS is?
Ik vind hem socialistischer dan een gemiddelde socialist. McCain is voor ons een veel betere kandidaat!

Een kort blogje, weinig tijd vandaag ;)


Naar mijn homepage

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik zie eigenlijk niks in Obama. Wel vind ik zijn (internet)campagne interessant (om wat van te leren). EN leuk dat een gekleurde kandidaat meedoet. Hillary was ook leuk geweest als mogelijk eerste vrouw. Ik was zelf voor Hillary gegaan als ik zouhebben kunen kiezen.

Cindy zei

Uiteraard is het een leuk feitje dat Obama gekleurd is en Hillary een vrouw maar dat is dan ook het enige dat zij hebben in te brengen.

Ik vind de hedendaagse Democraat in Amerika erg socialistisch. Mijn stem zou naar Guiliani of Romney gegaan zijn maar Fred Thomson was ook niet verkeerd. De beste President van de VS ooit was een acteur :-) Reagan was in mijn opinie absoluut de beste ooit.

Anoniem zei

Beste Cindy,

Ik denk dat veel Nederlanders vooral de koers van de VS in de buitenlandse politiek zat zijn. De VS lijken zich onder de Republikeinen, met Bush voorop, bijna op te werpen als de dictator van de wereld met een alleen-recht op alles wat "goed" en "waar" is.

Obama mag dat zelfs voor een Democraat behoorlijk socialistisch zijn, maar de schalen van liberaal/socialistisch liggen in de VS zowiezo al anders dan in Nederland. De VS gaan er graag prat op dat ze de meeste keuzevrijheden hebben, in theorie misschien waar, maar in werkelijkheid hebben de inwoners van de VS minder te zeggen over hun eigen regering dan in welk ander westers land dan ook.

Of Obama zijn beloftes allemaal waar kan maken valt nog te bezien. Persoonlijk hoop ik dat in ieder geval de, naar mijn mening, extreen ondemocratische Republikeinse partij niet meer aan de macht komt.

Ten slotte nog een ding wat ik niet begrijp. Zou jij op de Republikeinse partij stemmen? Ik las net nog een blog op deze site over homo-haat onder de christelijke partijen. De Republikeinse partij doet hier zeker niet voor onder. Om nog maar niet te begginnen over embryo-selectie of stem-cel onderzoek. Deze partij regeert, zogenaamt als je het mij vraagt, met de bijbel in de hand en Bush heeft niet zolang geleden nog in een speech verkondigd dat een huwelijk iets is wat alleen tussen man en vrouw voltrokken mag worden. Waarom zou je als liberaal op deze partij willen stemmen?

Met vriendelijke groeten

Cindy zei

Beste Martin.

op de eerste plaats woon ik niet in Amerika dus hoef ik mij geen zorgen te maken op welke kandidaat ik zou stemmen. Op de tweede plaats komen mijn standpunten het meest overeen met de standpunten van McCain wanneer ik McCain met Obama vergelijk. McCain is in vele opzichten veel Liberaler dan Obama.

Maar ik ben ook van mening dat wanneer ik wél in Amerika zou wonen ik mij zou moeten aanpassen aan de wetten en regels (en cultuur) zoals daar geldt. Vooralsnog woon ik hier en hoef ik mij daar niet druk om te maken maar wél over de invloed die de volgende president van Amerika zal hebben op ons als in Europa.

Verder was ik slim genoeg om het campagneteam van Hillary Clinton in te lichten over een Homoseksuele Iraniër die dreigde uitgezet te worden vanuit het VK naar Iran om daar geëxecuteerd te worden. Ik weet dus wel wie ik moet hebben daar om mijn acties kracht bij te zetten :)

Op mijn Engelse weblog zal ik wel verder ingaan op de verschillen tussen de democraten en republikeinen, in Nederland leeft dat niet zo, hier gaat het meer om wie het het leukste brengt zonder op de inhoud te letten.

datwildeikevenkwijt zei

cindy zei... Reagan de beste president ooit?
Meen je dat of is dat een grapje?

Anoniem zei

Nederlanders willen Obama omdat de meeste Nederlanders niet liberaal zijn. Wel eens naar de laatste peilingen gekeken?

Cindy zei

Ha ha Anoniem

D66, PvdA, GroenLinks, VVD, PVV, TON..

geen meerderheid? Daggut wel.

Reagan was, in mijn ogen, de beste President van de US ooit. Alleen het stoppen van de koude oorlog was al meer dan voldoende.

Anoniem zei

Ik denk dat qua standpunten Clinton en Obama in veel opzichten in NL toch wel bij de VVD zouden uitkomen. Dat dan eigenlijk nog niet eens voor alles, b.v. voor de doodstraf en tegen homohuwelijk zijn, dat lijkt me eerder CU/SGP denken. Amerikanen noemen veel standpunten al snel "socialis-tisch", dat is een beetje onzinnig.

Volgers

Counter

Blogarchief