18 juni 2008

Laat Mark Rutte het kabinet alle hoeken van de kamer zien?



Ton Heerts van de PvdA eist excuses van de VVD aan het adres van Hirsch Ballin als de VVD niet met bewijzen kan komen dat de minister van justitie de vrijheid van meningsuiting wil inperken. Dat is vandaag te lezen in De Telegraaf. Wat Ton Heerts betreft, heeft die man eigenlijk zelf al excuses aangeboden aan de Nederlandse Militairen in Irak die hij zo overtuigd van martelingen beschuldigde?

Morgen is het vervolg van het debat over de arrestatie van de Cartoonist Gregorius Nekschot. Mark Rutte noemt de aanhouding een "politieke arrestatie" en is van mening dat het CDA wel degelijk bezig is de vrijheid van meningsuiting in te perken. Ik roep Mark op om Hirsch Ballin en Ton Heerst alle hoeken van de plenaire zaal te laten zien. Want ik weet heel goed dat de VVD nooit zomaar iets roept.

Alleen al het feit dat een kunstenaar opgepakt is, is het bewijs dat de vrijheid van meningsuiting wél ingeperkt is door Justitie. Hirsch Ballin claimt nooit actief betrokken te zijn geweest bij de arrestatie van Nekschot. Wel werd hij op de hoogte gehouden, zegt hij zelf. Dus hij wist dat het te ver ging maar greep niet in. Dagelijks worden er wel mensen gearresteerd, wordt de minister over al die arrestaties persoonlijk op de hoogte gehouden? Nee. Dus is dit wel een politieke arrestatie te noemen. En de werkgroep over cartoon problematiek bestaat zeker voor de lol?

Kom op Mark, laat je niet kisten morgen en laat zien waar de VVD echt voor staat! Vrijheid!


Naar mijn homepage

Geen opmerkingen:

Volgers

Counter

Blogarchief