04 juni 2008

Sterke groei van het aantal asielzoekers

Het kabinet heeft in de Voorjaarsnota de raming van het aantal asielzoekers dat dit jaar naar ons land komt met ruim 50 procent verhoogd tot 16.000.

De raming van de kosten is met 100 miljoen euro verhoogd. Eerder was al bekend geworden dat het COA dit jaar 14 nieuwe asielzoekerscentra zal openen.
VVD-Kamerlid Henk Kamp is zeer ongelukkig met deze ontwikkeling. “Dit is slecht voor ons land en het gevolg van het beleid van het kabinet. Als je 27.500 afgewezen asielzoekers een verblijfsvergunning geeft, 600 Chinese illegalen die zich hebben gemeld weer in de illegaliteit laat verdwijnen en weigert maatregelen te nemen tegen de snelle groei van het aantal asielzoekers uit Irak, dan krijg je dit.”

Vorige week wees Kamp er op dat in Zweden het beleid is aangescherpt en het aantal asielzoekers uit Irak sterk daalt. In Nederland is juist sprake van een sterke stijging van het aantal Irakese asielzoekers.
“Als het kabinet nu geen maatregelen neemt tegen de groei van het aantal asielzoekers dat naar ons land komt, dan loopt het opnieuw uit de hand.”

Bron : VVD.NL

En ondertussen blijven de illegalen gewoon vragen om legalisering. Maar de Nederlanders willen de bouw van grote moskeeën stop zetten.

Naar mijn homepage

2 opmerkingen:

Unknown zei

Een terechte opmerking van Kamp, die asielzoekers weten namelijk op de één of andere precies wanneer ze wel, en wanneer ze niet moeten aankloppen...

Cindy zei

Jaren lang illegaal verblijven zou verboden moeten worden ;)

Volgers

Counter

Blogarchief