26 juni 2008

Hans van Baalen wil onderzoek naar mishandeling Palestijnse Journalist

VVD-buitenlandwoordvoerder Hans van Baalen wil dat Israël onmiddellijk een onderzoek start naar de mishandeling van de Palestijnse journalist Mohamed Omer en de resultaten openbaar maakt.

Mohamed Omer kon, onder andere na bemiddeling door de VVD, Gaza via Israël naar Jordanië verlaten. Vanuit Amman kon hij naar Londen reizen om daar de belangrijke Martha Gellhorn Prize in ontvangst te nemen voor zijn journalistiek werk.
Reeds eerder was Omer, na VVD-bemiddeling, in staat gesteld via Israël naar Nederland te reizen. Van Baalen is Israël daarvoor zeer erkentelijk. Het is echter onbestaanbaar dat de heer Omer bij terugkeer door Israëlische grenswachten zou zijn gedwongen zich uit te kleden, dat zijn koffer in beslag zou zijn genomen en hij gedrogeerd zou zijn en naar een ziekenhuis zou zijn weggevoerd.

Inmiddels is de heer Omer onder begeleiding van Nederlandse diplomaten veilig op weg naar zijn thuisbasis Gaza. Van Baalen wil dat de onderste steen boven komt. De VVD staat achter Israël, steunt haar veiligheidsmaatregelen, maar wil ook dat Palestijnse burgers, zoals Mohamed Omer, met respect behandeld worden. Van Baalen heeft minister Verhagen van Buitenlandse Zaken gevraagd zich bij Israël te beklagen over de zaak-Omer.

Bron : VVD.NL

Naar mijn homepage

Geen opmerkingen:

Volgers

Counter

Blogarchief