23 juni 2008

Kan het CDA met spoed ingeperkt worden?


Tweede Kamerlid Jan Schinkelshoek van het CDA wil dat een kamermeerderheid gaat beslissen of een spoeddebat ook écht spoed is. Dat is nogal lekker zeg.. not. Natuurlijk krijgt de oppositie dan NOOIT een spoeddebat van de grond aangezien de meeste spoeddebaten gaan over beslissingen, fouten en complete blunders van dit a-sociale kabinet. Met dit voorstel wil het CDA gewoon de meningen van de hele oppositie inperken. Zijn ze soms bang dat ze niet voldoende tijd hebben om zich voor te bereiden? Dat ze onvoorbereid aan een spoeddebat beginnen is wel gebleken aan de manier waarop Staatssecretaris Albayrak het debat over de illegale Chinezen voerde en Hirsch Ballin heeft er ook een handje van om belangrijke vragen maar achterlijk weg te lachen omdat hij simpelweg het antwoord niet kan geven. Minister Eurlings heeft (mijns inziens) nog nooit een debat echt voorbereid en laten we maar niet over Vogelaar beginnen. Mensen doe ff normaal en stem niet meer op dat CDA.. dat die opmerking weinig zin heeft weet ik ook wel, de vergrijzing levert het CDA al die stemmen op. Dit totaal onzinnige, compleet van de werkelijkheid verwijderde, waanzinnig betuttelende, schaamteloos geldkloppende, bij vlagen discriminerende, en gruwelijk inperkende kabinet moet gewoon hard en heel diep vallen!

Naar mijn homepage

3 opmerkingen:

Anoniem zei

"Dit totaal onzinnige, compleet van de werkelijkheid verwijderde, waanzinnig betuttelende, schaamteloos geldkloppende, bij vlagen discriminerende, en gruwelijk inperkende kabinet moet gewoon hard en heel diep vallen!"

+10

Anoniem zei

Ook van mij een 10+.
Die Schinkelshoek lijkt wel gek.
@onvoorbereid: Het vergt best veel tijd en werk om de ontwikkelingen goed bij te houden op een bepaald beleidsterrein. Als ik het gestuntel van partijen, kamerleden en bewindslieden zie, ligt dat vaak aan gebrek aan informatie, gebrek aan een gedegen probleemanalyse, gebrek aan beleving van wat er leeft of aan de hand is, gebrek aan ervaring, gebrek aan niveau, en gebrek aan een goed uitgekristalliseerde nuchtere gezond-verstand-visie die meteen als leidraad kan dienen voor concreet beleid.
En vooral bewindslieden hebben vaak maar weinig tijd voor reflectie en overweging.
Anderen zouden de politici daar bij moeten ondersteunen. En dan denk ik niet in de eerste plaats aan de ambtenaren, maar aan gemotiveerde leden en vrijwilligers, verbonden via partijbureaus.
Er zijn bronnen genoeg die zeer waardevolle informatie opleveren; en het meeste is tegenwoordig gratis op het www beschikbaar (de waarheid ligt op straat). Het kost alleen veel tijd om dat te filteren, te verzamelen, te bundelen en op een gemakkelijk leesbare manier beschikbaar te krijgen.
Als ik sommige weblogs lees, zijn die mensen nnen de reageerders samen op hun terreintje veel beter op de hoogte dan veel politici.

Anoniem zei

Je gelooft het niet, maar ik ben het gewoon met Schinkelshoek eens. Als die spoeddebatten over wat er in de ochtendkrat heeft gestaan. vreselijk.

Stephan

Volgers

Counter

Blogarchief