06 juni 2008

VVD was NOOIT voor een rookverbod! En er is GEEN Europees rookverbod!

Beste verstandige Nederlanders, of zal ik liever zeggen, onwetende Nederlanders?
Hoe hard wordt er geschreeuwd richting de VVD op de internet site van De Telegraaf over het proefproces dat de VVD voorstelt tegen het rookverbod? Mensen die roepen dat de VVD de wet heeft gemaakt, dat er een Europees rookverbod is, dat ze nooit meer VVD zullen stemmen etcetera. Wat een vreemde woorden en zinnen typen jullie toch. Sinds 1948 is de VVD een liberale partij, sinds 1948 staat de VVD dus ook voor de liberale waarden. Sinds 1948 is de VVD dus vóór de keuzevrijheid van mensen.

Laten wij het verkiezingsprogramma van 2006 er eens bij pakken. Even door klikken naar de R van ROOKBELEID, wat lezen we daar?

Vrije en verantwoordelijke, volwassen mensen kunnen in dit vrije land zelf bepalen hoe zij leven. Keuzes ten aanzien van levensstijl worden door het individu gemaakt. Hij of zij zal daarvan uiteindelijk ook zelf de gevolgen dragen. Gezond levende mensen hebben een grotere kans langer in gezondheid te leven, mensen die ongezond leven lopen de kans eerder ziek te worden.
Het is een belangrijke taak van de overheid om haar burgers heldere en begrijpelijke informatie te geven op basis waarvan mensen zelf keuzes kunnen maken aangaande hun levensstijl. Deze informatie is ook van belang voor onze jongeren, het is beter niet te beginnen aan roken, gezond te eten en regelmatig te bewegen. Ook zien wij een overheidstaak om de gezonde keuze de gemakkelijke keuze te maken. Bijvoorbeeld: veiligheid in de buurten, zodat ook na zonsondergang nog kan worden hard gelopen, speelveldjes, zodat kinderen buiten kunnen spelen, sport en spel op school, want jong geleerd is oud gedaan.

De VVD hanteert het basisprincipe dat de vrijheid van de één wordt beperkt door de vrijheid van de ander. Dit principe doet opgeld in het debat over roken. Meeroken is voor veel niet-rokers op z'n minst hinderlijk. Daarbij is het ook ongezond.

De VVD-fractie heeft altijd gesteld dat het ons gaat om het terugdringen van de overlast voor niet-rokers. TNO heeft ons in een bijeenkomst laten weten dat het met de nieuwe generatie luchtzuiveringssystemen, die zijn gebaseerd op de systemen die in de industrie worden gebruikt, mogelijk is om de overlast met maar liefst 90% te verminderen. De horecaondernemer kan zelf beslissen of hij deze investering doet, of dat hij zijn zaak geheel rookvrij maakt. De klant heeft dan daadwerkelijk een keuze, hij kan kiezen voor een zaak waar wel wordt gerookt, maar waar de overlast voor 90 procent is gereduceerd, of hij kan kiezen voor een geheel rookvrije horecagelegenheid.



Ja hoor de VVD was/is absoluut voor een rookverbod..... *zucht*

Dan gaan we nu eens kijken naar het Europese rookverbod.

Geen Europees rookverbod
Naar mijn homepage

- Wel effectievere maatregelen tegen roken minderjarigen -

Vandaag (24-10-2007) heeft het Europees Parlement besloten om niet te vragen om een Europees rookverbod. Jules Maaten is tevreden dat het Europese rookverbod voor publieke ruimtes en horeca nu van de baan is.

Jules Maaten (VVD Euro Fractie): "Vanwege de ernstige schade die roken toebrengt aan de volksgezondheid lijkt het aanlokkelijk om vanuit Europa een rookverbod uit te vaardigen, maar dergelijke controversiële besluiten zullen vooralsnog zo dicht mogelijk bij de burger genomen moeten worden, dus door de lidstaten."

Wel stemde het Europees Parlement in met het voorstel van Jules Maaten om ambitieuze doelen te stellen voor de lidstaten om het roken onder jongeren te ontmoedigen. Tegen 2025 moet het roken onder jongeren in Europa gehalveerd worden. Onderzoek wijst uit dat 90 procent van de rokers als kind zijn begonnen.

Jules Maaten: "Jongeren zijn gevoelig voor groepsdruk en de schadelijke gevolgen voor de gezondheid zijn bij hen groter."

Nu nooit meer rare onwaarheden uitspreken, ok?

1 opmerking:

Anoniem zei

En wat zei VVD-minister Hoogervorst tijdens een algemeen overleg in de Tweede Kamer in juni 2006?

Horecabedrijven krijgen nog tot het eind van het jaar om rookvrije zones in te stellen. Als de gemaakte afspraken dan nog niet zijn nagekomen, voert minister Hans Hoogervorst (Volksgezondheid, VVD) een algeheel rookverbod in de horeca in.

Volgers

Counter

Blogarchief