15 april 2008

Paul de Krom (uitgelicht I )


In deze "serie" wil ik politici uit gaan lichten die ik persoonlijk zeer waardeer.
De eerste is dus Paul de Krom. Misschien voor velen onbekend en daar wil ik graag verandering in brengen, deze man doet namelijk heel erg veel!

Persoonlijk
Paul de Krom is op 10 Februari 1963 geboren in Zutphen hij is getrouwd en heeft 3 zonen.
Paul is sinds 30 januari 2003 lid van de Tweede Kamerfractie van de VVD.
Paul was woordvoerder voor luchtvaart, energie, milieu en Verantwoord Maatschappelijk Ondernemen.
Sinds de Tweede Kamer verkiezingen van november 2006 is hij woordvoerder Verkeer en Waterstaat (zonder luchtvaart).

De weg naar de Tweede Kamer
Na het behalen van het eindexamen aan het Stedelijk Lyceum in Zutphen is Paul Juridische Bestuurswetenschappen gaan studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Nadat hij afstudeerde in 1987 is hij gaan werken bij het Bureau Secretaris-Generaal van het Ministerie van Defensie, eerst als dienstplichtig militair, vervolgens als burgerambtenaar.
Daarna was Paul gedurende twee jaar als Public Affairs adviseur werkzaam bij het bureau Industriële Consulenten Nederland BV in Den Haag.

Van 1991 tot januari 2003 werkte hij voor Shell in verschillende landen waaronder Nederland (de raffinaderij in Pernis/Rotterdam, en het hoofdkantoor van Shell in Den Haag),
De Verenigde Arabische Emiraten (Dubai) en het Verenigd Koninkrijk (Londen).
In zijn laatste functie was Paul Vice-President Human Resources Management bij Shell Renewables, een van de vijf hoofdactiviteiten van Shell waar men zich bezig houdt met het ontwikkelen van zonne- en windenergie.

Wat wil Paul de Krom?

Paul is er uitermate trots op dat hij lid is van de Tweede Kamer fractie en ook al heeft de VVD als fractie veel bereikt is hij van mening dat de klus nog niet geklaard is.
Nederland moet een bruisend land worden met volop ruimte voor ondernemende mensen en bedrijven om zich te ontwikkelen. Met de luiken open naar Europa en de rest van de wereld.
Dynamisch. Niet bang voor veranderingen. Met een sterke economie met voldoende banen die mensen in staat stellen volwaardig aan onze samenleving deel te nemen.
Met een liberale overheid die het aandurft de samenleving, waaruit zij zelf voorkomt, het vertrouwen terug te geven. Het New York van Europa.

Voor Paul is dat ook een Nederland waarin goed wordt gezorgd voor mensen die niet mee kunnen. Waar van iedereen die dat wel kan wordt verwacht dat ook te doen (met rechten én plichten).
Waar een goede balans is tussen natuur en groen aan de ene kant en bouwen, wonen en werken aan de andere kant.
Dát is het soort Nederland waar Paul samen met ons voor wil vechten. Het liberalisme is er immers bij uitstek voor mensen die iets willen.
Voor mensen die iets van hun leven willen maken. Het is zijn rotsvaste overtuiging dat we alleen met een liberaal Nederland kunnen winnen!

Met dat in het achterhoofd heeft Paul zich vanuit zijn portefeuilles energie, milieu en luchtvaart met hart en ziel gestort in de politieke strijd in de Kamer.
Het licht moet blijven branden tegen een betaalbare prijs. Liefst zo schoon mogelijk. Hij heeft zich met succes ingespannen om kernenergie en (schone) kolenenergie weer op de agenda te krijgen.
Tevens doet hij veel voor een goed milieubeleid. Uiteraard wel zonder de loden last van regeltjes en vergunningen waardoor het draagvlak voor het milieubeleid ernstig is ondermijnd.
Als groen liberaal is hij voor een realistisch beleid waar elke euro die wordt uitgegeven een zo hoog mogelijk rendement oplevert.
Uit eigen ervaring in het bedrijfsleven weet hij hoe hard mensen moeten werken om hun centjes te verdienen. Den Haag moet er ook voor zorgen dat zorgvuldig met dat geld wordt omgegaan.
Daar is nog een wereld te winnen! Een sterke en nationale luchthaven Schiphol is voor ons land van groot belang. Paul wil dat graag zo houden.

Er zijn nog veel meer zaken die Paul met de VVD wil aanpakken. Als lid van ons team in Den Haag kunnen wij er op rekenen dat hij zich met volle overtuiging zal inspannen voor de VVD en voor Nederland!

Links naar actuele standpunten, kamervragen etc.

Persberichten
Standpunten
Artikelen
Kamervragen
Media
Agenda


De Filemeter van Paul de Krom!



Ga naar Filemeter.nl

Stap 1 Vul de woon-werk afstand in. Het gaat om het aantal kilometers tussen uw woonadres en uw werkadres.
Vul daarna het aantal kilometers dat u gemiddeld in de file staat in.

Stap 2 U kunt nu de uitkomsten van uw berekening bekijken.

Stap 3 De uitkomsten van stap 2 verschijnen automatisch in het e-mailbericht aan Minister Eurlings. U hoeft alleen nog op verzenden te klikken.

En tot slot. Voeg Paul toe aan je Hyves vrienden netwerk door op de volgende banner te klikken!


11 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk idee, om politici zo te belichten. Het is goed om zo de verschillende leden van de VVD te belichten en te vertellen waar ze voor staan!

Anoniem zei

Dank je, Marcel. Ik vind het ook leuk om te doen. Paul de krom is de echte groene liberaal binnen de VVD en soms lijkt het alsof hij zich nog meer met het millieu bezig houdt dan de groene partijen! Ik ben een enorme fan van hem :) Zijn uitspraken zijn fantastisch, elke debat waar hij aan mee doet is de moeite van het klijken meer dan waard!

Morgen een meer rechts fractie lid, Fred Teeven en dan met name over het lik-op-stuk beleid.

Anoniem zei

Leuk dit soort Fan-support. Paul de Krom heeft mijn suport omdat hij (meestal) de goede dingen naar voren brengt en - nog een beetje onhandig - ook via hyves zijn verhaal aan de man probeert te brengen en - belangrijk - zichtbaar de reacties leest.
Aan de liberale politicus worden (echter) wel meer eisen gesteld.
zie dit document op de vvdwebsite.
Zijn zichtbaarheid in de (massa)media mag wat mij betreft overigens wel wat sterker. En ook zijn interventies zouden wel wat gedurfder kunnen. Maar dat geldt voor nog wel wat meer leden van onze fractie in de Kamer.

Anoniem zei

ben dus een kritische supporter 9met 2 p's)

Anoniem zei

Fred Teeven zei het gisteren mooi, sommige onderwerpen komen nu eenmaal minder in het nieuws. Integratie, volkshuisvesting, financien etc. dat zijn dé onderwerpen. Verkeer hoort daar niet bij. Nu met dat spitsstrook gebeuren en de Segway kwam Paul wel meer in beeld. Wat hij doet, doet hij goed. Ik ben zo een muts die veel debatten volgt via de digitale tv ;) Voor mij valt hij dus wel degelijk op.
Een quote van hem "het enige verschil tussen een windmolen en het CDA is dat het CDA zelfs draait wanneer het niet waait" ;)

Anoniem zei

Inderdaad een heel leuk initiatief om de fractieleden van onze partij afzonderlijk te belichten.
Ben erg benieuwd naar Henk Kamp.
Waag het niet om over hem minder loftrompetterig te doen dan over de heer Rutte!
;)

Anoniem zei

@Bizonkid

"Onze partij"???!!!

Ben je om? *zucht opgelucht*

Anoniem zei

En ik maak geen onderscheid tussen de leden van de VVD fractie ze hebben allemaal hun eigen kwaliteiten!!!!
*steekt tong uit*

Anoniem zei

Inderdaad leuk om politici op deze wijze te beschrijven. Ik ben benieuwd naar de volgende beschrijvingen.

Worden oud politici als Bolkestein, Wiegel, Korthals Altes, Nijpels etc. ook belicht?

Anoniem zei

Ik dacht juist aan het heden, de oude politiek voorbij en het goede van NU laten zien :)

Anoniem zei

Cindy Schneider zei...

"En ik maak geen onderscheid tussen de leden van de VVD fractie ze hebben allemaal hun eigen kwaliteiten!!!!
*steekt tong uit*"

Opdat gij geen onwetendheid veinze ....

Volgers

Counter

Blogarchief