27 april 2008

Welk cijfer krijgt het kabinet?



Op de website van de Telegraaf staat een poll waar je het huidige kabinet een cijfer kunt geven. Om 12:00 uur heden middag ziet het er niet goed uit voor Balkenende IV. 24744 mensen hebben hun stem uitgebracht en 26% van de stemmers geeft het kabinet een 1. Slechts 2% geeft dit kabinet een 10. Vreemd vind ik dit niet, blunder na blunder. Belastingverhoging na belastingverhoging. Niet om echt vrolijk van te worden.
Zelf een cijfer geven? Volg deze link en laat de 26% groeien naar 70%! Nog een overzicht nodig voor u een cijfer kunt geven? Op de website van Mark Rutte staat een prachtige blunderlijst.

Inmiddels is de poll gesloten, 41.339 lezers hebben hun cijfer gegeven en er zijn 1991 reacties achter gebleven. Morgen kunnen wij de leukste en scherpste opmerkingen van lezers terug vinden in de Telegraaf.

Naar mijn homepage

20 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik vind dat ze het al jaren prima doen. Mensen die zeiken zijn veelal gasten die niet met geld om kunnen gaan en alles op een presenteerblaadje voorgeschoteld willen krijgen. Wel enkele kanttekeningen; erg jammer dat die rooie rukkers ook in het laatste kabinet hebben plaats genomen. (je weet tenslotte uit ervaringen uit het verleden dat hun socialistische beleid meer kwaad dan goed doet). Daarnaast vind ik dat ze het zorgstelsel niet goed hebben aangepast. Hierdoor zijn veel, heel veel mensen zwaar gedupeerd door deze krankzinnige stijgingen van de laatste jaren. Ik vind dat hier meer aandacht aan moet worden besteed. Tevens is het een aanfluiting dat ze gezwicht zijn voor de pardonregeling. Dit brengt genoeg buitenlanders op het idee om ook hier naar toe te gaan (lees bulgaren etc.)

En het enige waar ik verder aan irriteer is dat politieke spelletjes altijd tergend langzaam gaan. Hier zou ook eens beter naar gekeken dienen te worden.

Mijn cijfer: 8

Anoniem zei

@simon

Een 8 ???

* Het spitsstrook-verhaal met Eurlings....
* De kinderporno zaak....
*Illegale Chinezen die dankzij zwak optreden van Albayrak weer de illigaliteit in geraken..
* Vleig Tax
* Vet tax
* Geneuzel over borstvoeding
* Ambtenaren die homohuwelijken niet hoeven voltrekken
* het beperken van terrasverwarmers

moet ik nog effe doorgaan....

Wat een flut beleid

Mijn cijfer...

een 2 ! ( voor de moeite )

Cindy zei

Dit kabinet noemt zichzelf sociaal, ik noem ze "schijnsociaal". Loonmatiging en belastingverlaging, dat is mijn 1e punt wat het kabinet nu zou moeten invoeren. Maar nee, belastingverhoging komt Wouter beter uit. Het generaal pardon vind ik nog de ergste maatregel. Het heeft wel degelijk een aanzuigende werking en laten we het maar niet over de extra kosten hebben. Volledige zorg voor illegalen?? Waarom in vredesnaam? Zodat mensen met klachten naar nederland kunnen vliegen, asiel aanvragen, zich compleet laten opknappen om vervolgens weer uitgewezen te worden? Van pil tot bril kunnen ze vergoed krijgen. En de werkende mens betaald zichzelf scheel aan zorg. Het is toch te zot voor worden dat elk kabinet waar de PvdA in zit ons geld kost? Ik verlang zo terug naar Zalm op financien.
Een 1 heb ik ze gegeven en dat is nog hoog.

Anoniem zei

Jammer dat je in deze poll niet lager dan een 1 mag (kan) geven. Een -5 zou beter passen bij het meest ONBETROUWBARE en HUICHELACHTIGE zootje mensen die zich ons kabinet noemen.De meeste heren schitteren door hun uitgesproken grijskleur, je ziet ze dus niet, en de "dames" schitteren door onkunde, onnozelheid en absolute ondeskundigheid. Laat ze maar terug naar school gaan om brei lessen te geven, dat moeten ze toch voor elkaar kunnen krijgen.
Kortom een 1 is een nog veel te hoog cijfer voor deze onbetrouwbare volksvertegenwoordigers. Ik blijf me afvragen welk volk? Zij zijn er voor zichzelf en zeker niet voor u en mij.

Anoniem zei

Simon,je bent een sukkel.
Door mensen zo als jij gaat alles hier naar de klote.
Alles wordt duurder,maar wat loon erbij kan niet,ja een schamele 3% per jaar.
In de kinderopvang wordt gesneden,benzine prijzen absurd hoog etc.
Geen geld meer voor extraatjes maar wel geld om hun zakken te vullen.
Dan die idiote hoge verzekeringspremies van ongeveer 50euro naar bijna 120euro.
Een grote gore boevenbende daar in den haag.
Ze moeten aftreden of vallen en wel nu.

Anoniem zei

Als er een sukkel is dan is het anoniem wel dus op dat soort sneutjes reageer ik niet.

En verder: in elk kabinet vallen spaanders en zo ook in dit kabinet. De vraag rest dan: hoe ga je er mee om. Er zijn dus klaarblijkelijk mensen die er niet weten mee om te gaan en dan gaan schelden. De makkelijkste weg.

Je kunt er ook wél mee omgaan en dan beseffen dat je in een goed land woont.

weet je, ik maak er een 9 van :)

Cindy zei

Nou, nou anoniem. Iedereen heeft recht op een eigen mening, als die mening afwijkt van die van jou is de andere persoon niet persé een sukkel.
Simon, dat wij in een goed en mooi land wonen ben ik met je eens!
Met je 9 doe je je naam eer aan ;) Zeikerd :D

Anoniem zei

Balkenende is maar een slappeling geen ruggegraat en bang voor alles
jammer eigenlijk dat er zoveel mensen CDA stemmen omdat er een C voor staat.

Cindy zei

Ik ben van mening dat het CDA vooral stemmen krijgt van die mensen die hun hele leven al op het CDA stemmen. In de komende jaren zal het aantal steeds verder afnemen. Let op.. mijn mening ;)

Anoniem zei

Nederland heeft geen democratie maar een particratie. Alle macht ligt bij de kaste van politieke partijen. Nog geen 2 procent van de bevolking is lid van een partij. De stem van de kiezer bepaalt alleen de keuze van de partij en verder niets. Na het uitbrengen van zijn stem heeft de kiezer niets meer te kiezen, geen burgemeester, wethouder, commissaris van de koningin, geen minister, minister-president, zelfs niet de kandidaten voor de 2e Kamer. Alle belangrijke
overheidsfuncties worden vergeven aan de mensen met de juiste partijkaart. De politiek is een gesloten bolwerk. Wij burgers zijn het speeltje van de overheid geworden. De “stem” van de kiezer is niet meer dan een blanco cheque aan de politiek. De burger is echter beter ontwikkeld en de wereld is transparanter geworden. Voor belangrijke beslissingen moet er een burgerraadpleging komen, namelijk een bindend referendum. Nog nooit zijn er zoveel adviesraden en commissies ingesteld als onder dit kabinet, die allemaal bemand worden door goed betaalde partijvriendjes, en nog nooit hebben we zo'n slecht regeringsbeleid gehad.

Cindy zei

Ik mag hopen dat u wel lid bent van een partij? Ik ben tegen een directe democratie, waarom? Omdat er te veel mensen rondlopen die het verstand in hun schoenen hebben zitten. Ik kies liever die persoon die mijn standpunten het beste uit kan dragen. Ik vertrouw er op dat Henk Kamp mijn standpunten zal blijven verdedigen :)

Ik ben lid van de VVD omdat ik graag mijn stem laat horen. Binnen de VVD zijn ze wel degelijk geinteresseerd in mijn mening.

Ik ben absoluut tegen bewegingen zoals de LPF, TON en de PVV. Geen lid kunnen worden is funest voor elke politieke beweging. Aan het roer staan alleenheersers die geen tegenspraak willen. Alleen je geld willen ze hebben en verder heb je beslist geen inspraak.

Anoniem zei

Hoe lang is de Neder-lander nog tolerant?
Met deze"jongens en meisjes"club gaan we naar een communistisch systeem. Alles voor de overheid, niets voor eigen mensen, wel voor de asielzoeker, generaal pardon en buitenland. Daar is altijd geld voor en wordt nooit op bezui-nigd. Wat is ons voorland?
Als deze club ons land wil redden dan stappen ze subiet op.
Alkla

Anoniem zei

Het in en in triest dat we in de huidige regering een groot aantal ministers hebben, die nog geen kleuterklas leiding zouden kunnen geven. De onkunde, die keer op keer ten toon gespreid wordt kost ons miljarden. Het is dweilen met de kraan open.

Laat een zakenkabinet aantreden en geef de bestuurders(ministers)een salaris dat ook voor kundigheid staat. Dat verdient zich dubbel en dwars terug.

Cindy zei

Laatste anoniem. Ik ben het gedeeltelijk met je eens. Een voltallig kabinet vol zakenlui geeft ook weer klachten, zij kunnen nooit de gemiddelde Nederlander verwoorden. Ik mis mensen als Gerrit Zalm en Henk Kamp in dit kabinet. Ik geloof nooit dat zij de tijd vol kunnen maken, met Vogelaar, Eurlings, Albayrak, Hirsch Ballin, Bos... Ik krijg het spontaan benauwd als ik er bij stil sta dat deze mensen ons mooie land besturen.

Anoniem zei

wat simon zegt is gelul,dit balkenende 4 faalt al vanaf de eerste dag.ik ben het volkomen met cindy eens en heb geen goed woord voor ze over.dit kabinet maakt nederland met de grond gelijk en zorgt voor zeer veel wantrouw bij de nederlanders.opdoeken dus.

Anoniem zei

Deze kabinet is heel goed in het scheppen van voedselbanken

Cindy zei

Inderdaad anoniem. De armoede is flink afgenomen in de afgelopen twee jaar, maar dit kabinet weet wel raad met die afname die zien het liever omhoog schieten zodat ze zich misschien als redders op kunnen werpen. Trouwens, hoe groter het aanbod van voedselbanken, hoe groter de vraag.

En straks krijgen we weer veel thuisblijf moeders terwijl we ze net weer aan het werk hadden! Kinderopvang is het grote probleem wat nu om de hoek komt gluren.

Anoniem zei

Zij laten ons denken dat wij in een
democatie leven, maar dat is niet zo.
Zij zitten er alleen voor zich zelf
{Portemonee)
Ik zou wel eens willen weten of alle
leden van het kabinet maar 15% belas-
ting betalen. l

Groeten Aad Droogh.

Anoniem zei

Ieder dag al die files, ik heb medelijden met al die mensen die er iedere dag weer in staan.
Laten ze daar eens iets aan doen.Het zou dan ook gelijk beter zijn voor het milleu.
Dan de ziektekosten verzekering, dat zou beter voor ons zijn, meer conqurentie, we zouden dan minder hoeven te betalen. Het wordt alleen maar duurder.
Mijn cijfer een 1.. gr. Corrie.

Cindy zei

Helemaal mee eens, Corrie! Kijk eens op de filemeter website van --> Paul de Krom <-- Daar kan iedereen de reisafstand invoeren en het aantal kilometers wat men in de file staat, dan komt er automatisch een email bij Minister Eurlings terecht :)

Volgers

Counter

Blogarchief