06 april 2008

Echte oplossingen voor immigratie en integratie

In ons eigen Nederland lijkt het te bestaan, angst zaaien om macht te krijgen/houden, of is het niet zo dat onze regering angst heeft gezaaid over de wereldwijde acties die tegen Geert Wilders zouden komen?
Is het niet waar dat Geert Wilders angst zaait door continu over de Islamisering van Nederland te praten?

Ik ben er uit. Wij, Nederlanders, doen aan "zelfislamisering". Er is een reële dreiging, dat is gewoon een feit. Maar u en ik zijn er toch zelf bij om de Islamisering tegen te houden? Denkt u nu echt dat de kans bestaat dat de Sharia in Nederland ingevoerd gaat worden? Denkt u werkelijk dat elke Moslim die u op straat tegen het lijf loopt een bom met zich meedraagt? Komt het werkelijk in uw gedachten op dat u, en dan praat ik even alleen tegen de vrouwen, opgesloten bent in uw huis en alleen het huis mag verlaten met een mannelijk familielid, uw lichaam volledig bedekt. Denkt u dit serieus?

De problemen moeten worden aangepakt, dat is zeker. Maar dan ook echt de problemen en niet een heel volk.
De immigratie moet beperkt worden en blijven, we kunnen niet meer problemen binnenhalen voor de bestaande problemen zijn opgelost.

De dubbele nationaliteit bijvoorbeeld, zien veel Nederlanders als een groot probleem. Ik ook. Je bent óf Nederlander óf niet. Dat is mijn visie. Als je hier wilt wonen en werken, gedraag je je als een Nederlander en heb je geen andere nationaliteit om op terug te vallen. Daar zit nu net een groot knelpunt. Door internationale verdragen is het onmogelijk om dit te eisen. Er moet gewoon gekeken worden naar manieren om deze verdragen te omzeilen. We moeten zeker uit gaan zoeken of het mogelijk is om criminelen met een dubbele nationaliteit uit te zetten bij herhaaldelijk crimineel gedrag.

Er zijn heel veel kansarme asiel-immigranten Nederland binnen gelaten. Daar aan moeten we een halt toeroepen. Wij kunnen niets met laag-opgeleiden uit niet-westerse landen. Het aantal asielzoekers moet verder en blijvend teruggedrongen worden. In 8 jaar tijd is het aantal al met driekwart afgenomen, maar het blijven er nog te veel. We hebben in Nederland al zo veel laaggeschoolde werklozen.

Wist u dat het heel uitzonderlijk is dat een asielzoeker werkelijk een een vluchteling is? Veel asielzoekers misbruiken het Vluchtelingenverdrag. Ook door categoriseren komen er meer asielzoekers, economische vluchtelingen claimen homoseksueel of bekeerde Christen te zijn om gemakkelijk een verblijfsstatus te krijgen. Individueel behandelen, dat is daar een antwoord op. Asielzoekers die hun paspoort weggooien of onvolledige informatie verstrekken direct uitzetten! De mogelijkheid om een herhaalde asielaanvraag in te dienen moet vervallen. Afgewezen? Uitzetten! Ouders uit kansarme landen sturen hun kinderen naar Nederland voor een betere toekomst. Helaas maar wij zijn een te klein land om die kinderen op te vangen. Terug naar het land van herkomst en daar eventueel voor opvanghuizen zorgen.

Wist u dat illegalen niet moedwillig worden opgespoord? Daar gaat Nederland wederom de fout in. Het generaal pardon gaf een verkeerd signaal af (blijf maar hangen dan mag je vanzelf een keer blijven). Illegalen moeten actief opgespoord worden en we kunnen niet meer toestaan dat gemeenten illegalen beschermen. Doen ze dat wel, dan zou dat strafbaar moeten zijn.

Kansarme huwelijksimmigranten kunnen we, uiteraard, helemaal niet meer toelaten. 65% van die huwelijken zijn gedwongen, daar kunnen wij niet aan meewerken. Huwelijksimmigranten moeten de Nederlandse taal spreken, goed opgeleid zijn en er zal een voorspoedige integratie te verwachten moeten zijn. Minimum leeftijd 24 jaar en we kunnen een waarborgsom eisen die na vijf jaar terug gestort kan worden als de aanvrager geen beroep op sociale zekerheid heeft gedaan. Huwelijken tussen neven en nichten zouden uitgesloten moeten zijn. Ook moet er aangetoond kunnen worden dat er voor de huwelijkskandidaten meer binding met Nederland is dan met het land van herkomst.
Gezinshereniging alleen nog voor minderjarige kinderen en via een DNA test moet het aangetoond worden dat de familieband echt is. Voor risicogezinnen moet er een begeleider komen, al tijdens de (verplicht te stellen!) bezoeken aan het consultatiebureau kan worden uitgelegd wat er verwacht wordt van de ouders (Nederlands spreken, werken, opvoeden, actief betrokken zijn bij het onderwijs) en hoe zij geholpen kunnen worden (opvoedingsondersteuning, inburgeringscursus, bemiddeling naar werk). De begeleider wordt verantwoordelijk voor alles, als je 1 begeleider per gezin aanstelt is het voor instanties onmogelijk om langs elkaar heen te werken. Voor de ouders is er dan opvoedingsondersteuning! Kinderen die de fout in gaan en ontsporen zouden heropvoed moeten worden. Taakstraffen worden niet als straf ervaren en de opgelegde straffen moeten wel gevoeld worden. Heropvoeding is nodig!

Het lik-op-stuk beleid moet nu echt ingaan. Gaat een criminele jongere de fout in? Oppakken, berechten en de straf onmiddellijk uit laten zitten. Dat werkt preventief! Kinderen onder de 12 jaar kunnen niet strafrechtelijk aangepakt worden. Juist die moeten heropgevoed worden en indien noodzakelijk zelfs in een gesloten inrichting. Jongeren en hun ouders direct aanspreken in geval van wangedrag. Straffen, registreren, preventieve maatregelen nemen en controleren.
Dat is echt noodzakelijk!

Werken moet lonend worden, het is veel te makkelijk om aan de kant te blijven staan en je hand op te houden om een uitkering en alle bijkomende kortingen en toeslagen te innen. Er moet gewoon een verschil in netto besteedbaar inkomen tussen uitkering en loon moeten worden gecreëerd.

Sociale zekerheidsrechten moeten door iedere immigrant gewoon verdiend worden, ook voor de immigranten afkomstig uit de EU. Gedacht kan worden aan een ingroeimodel waarin geleidelijk rechten worden opgebouwd.
Een werkgever is veel makkelijker met het aannemen van personeel als hij ook de mogelijkheid heeft om deze te ontslaan als het niet gaat. Versoepeling van het ontslagrecht dus! Zoals het nu gaat, werkt het de integratie tegen. Mohammed moet 5000 keer solliciteren en krijgt nog geen baan omdat het risico te groot is.

Het huidige kabinet heeft gigantische fouten gemaakt door alleenstaande ouders met jonge kinderen (vaak niet-westerse allochtonen) vrij te stellen van de sollicitatieplicht en door het afkeuren van 30.000 arbeidsongeschikten die net weer geheel of gedeeltelijk waren goedgekeurd. Terugdraaien dus!

Het moet wel heel duidelijk zijn dat het niet uitmaakt of je allochtoon bent of niet, maar dat het puur ligt aan je gedrag. Te allen tijde ook zorgen dat er kans is om te ontplooien, de jongeren in een wijk die het goed doen kan je belonen door meer faciliteiten met begeleiding op te zetten, denk aan sport, studiehulp etc. Uiteraard zijn mannen en vrouwen gelijk en kunnen wij niet toestaan dat het Islamitische deel van onze samenleving vrouwen onderdrukt. Ingrijpen! We mogen beslist niet toegeven aan het scheiden van jongens en meisjes op scholen, in openbare ruimten en ziekenhuizen. Dat punt zijn wij, in Nederland, al heel lang voorbij.

Nederland heeft een eigen cultuur, die moeten wij beschermen. Dit kunnen we doen door duidelijk, heldere oplossingen en maatregelen. Ik denk dat veel van de lezers het wel in grote lijnen eens zijn met wat ik hier heb geschreven. Ik ook! Het zijn mijn eigen gedachten die feilloos aansluiten bij deze --> nota . Lees het rustig door, laat uw gedachten erover gaan en kom tot de conclusie dat dit de juiste maatregelen zijn met respect voor iedereen. Laten we vooruit denken in oplossingen i.p.v te blijven hangen in zelfmedelijden en haat. Denk goed na of u de koers van populisten wel echt wilt volgen.


12 opmerkingen:

Anoniem zei

Lieve Cindy,

Jij schreef:
"Ook door categoriseren komen er meer asielzoekers, economische vluchtelingen claimen homoseksueel of bekeerde Christen te zijn om gemakkelijk een verblijfsstatus te krijgen.

Van bovenstaande begrijp ik niets. Is dit dezelfde Cindy die met succes aandacht heeft gevraagd voor een homoseksuele asielzoeker?

Individueel behandelen, dat is daar een antwoord op. Asielzoekers die hun paspoort weggooien of onvolledige informatie verstrekken direct uitzetten! De mogelijkheid om een herhaalde asielaanvraag in te dienen moet vervallen. Afgewezen? Uitzetten!.

Jammer, ik had je anders ingeschat.

Groet,
je Mehdi maatje Jet.

Anoniem zei

Ja, Jet. Ik was het volledig met Henk Kamp eens tijdens het debat. Je moet ieder geval persoonlijk bekijken, elke asielzoeker heeft een eigen verhaal en achtergrond. Ik heb nooit gezegd dat iedereen maar welkom is hier.

Ik maak het niet te persoonlijk, dan blijven we bezig, je kan de grens dan gelijk wel openzetten voor alles en iedereen, maar dat kan ons landje niet aan.

Een echte asielmigrant is altijd welkom, maar wel individueel bekijken. Als je dat niet doet, is het einde zoek.

Sinds wanneer weet jij niet dat ik een echte rechts-liberaal ben?

Anoniem zei

Grin, ik wist dat je rechts-liberaal denkt te zijn, maar dat staat imho niet gelijk aan bot.

Jet, gematigd liberaal ;)

Anoniem zei

Jet.. jij maakt het te persoonlijk, wil je dat die jongen gewoon blijft leven of wil je hem liever in huis hebben?
Je kan niet alles willen, het moet ook mogelijk zijn.
Nederland is niet groter en we kunnen geen problemen binnen blijven halen.
Het enige doel dat ik voor ogen had was dat Mehdi zou blijven leven, doel bereikt, Next!

Anoniem zei

En "denkt te zijn"?? Ga jij nu voor mij bepalen wat ik denk? Ik stem mijn hele volwassen leven al bewust op de VVD, niet voor niets, Jet. Bolkestein is mijn politieke held, op mijn 18e hoorde ik hem spreken en was compleet verkocht. Sorry als ik niet zo socialistisch kan zijn als jij hoopte.

Anoniem zei

Huh ???

Cindy niet rechts-liberaal.....??????
ik ken haar niet anders. Maar dat betekent nog niet dat je geen gevoel in je lijf hebt.
Ook rechts-liberalen hebben compassie met mensen in een moeilijke situatie, en zeker Cindy, zij is altijd begaan met haar medemens. Haar inzet inzake M.K. kwam recht uit haar hart, en van begin af aan, is haar doel geweest om deze jongen te behoeden van een gruwelijke dood. Mede dankzij vele anderen die hun inzet hebben getoont, is dat doel bereikt...........
Missie voltooid toch ?

Anoniem zei

Mijn missie is pas voltooid als die jongen z'n leven weer op kan pakken.

Iemand behoeden voor een wisse dood is één, maar ik ga voor een goede toekomst, en dat is pas bereikt wanneer alle procedures in het VK snel en netjes afgehandeld zijn.

Nu pikken de politici hem mogelijk nog een paar jaar van z'n leven af want regels zijn regels tenslotte. Voorbeeldje? Zie Pegah E. die nog steeds tegen de regels moet vechten voor haar veiligheid.

Dag, Jet

Anoniem zei

Mijn missie liep in Nederland. Als je hulp nodig hebt met iets, ben ik er. Maar ik heb, behalve een gesprek met Saeed, niets met het VK. Het is nu aan de Engelsen. Ik kan mij niet blijven storten op Mehdi, ik heb gedaan wat binnen mijn macht lag en daar stopt het voor mij, meer gaat niet. Je kunt niet verwachten dat iedereen zo denkt als jij.

Anoniem zei

Cindy,

Als mijn volksvertegenwoordigers het niet voor elkaar krijgen, moet ik het zelf in de kieren houden ;)

Als iedereen iets doet, hetzij in eigen hetzij in andermans land, wordt het nog wel eens iets met deze wereld.

Anoniem zei

"Als iedereen iets doet, hetzij in eigen hetzij in andermans land, wordt het nog wel eens iets met deze wereld."

En toen waren we het weer eens :)

Anoniem zei

Cindy,

je bent tamelijk eenzijdig geïnformeerd. Leers ook eens:
http://venv-blog.nl/nederland-wil-jou-niet/

groeten
Francois

Anoniem zei

En dat voegt toe? Ik merk dat je continu je eigen site wilt noemen, prima hoor maar ik heb er weinig mee. Ik heb mijn eigen visie en standpunten en die sluiten perfect aan bij mijn VVD :) Toch bedankt voor je moeite!

Volgers

Counter

Blogarchief