26 april 2008

Over Bolkestein, bewegingen en Henk Kamp


Ik zeg het best vaak maar ik zal het nu nog eens zeggen. Frits Bolkestein is mijn grote politieke held (voorbeeld kan ik zo een geleerde man niet noemen, ik kan hem toch nooit evenaren). De koers die hij vaarde was mijn koers ook. Mijn eerste stem ooit bracht ik uit op Bolkestein en na Bolkestein altijd op de persoon die, naar mijn mening, het dichtst bij zijn denkbeelden kwam.

De VVD is nooit afgeweken van de Bolkestein koers, zij waren altijd de enige partij die op een vrij nette manier toch de immigratie en integratie bleef aanhalen. Wilders en Verdonk zijn slechts splinters van wat ooit ook hun politieke held was. Beiden dragen zij één heel klein stukje van de gedachten van Bolkestein met zich mee. Voor mij is dat niet genoeg, ik wil geen onderdeel zijn van een beweging, simpelweg omdat je van een beweging nooit een onderdeel kan zijn.

Bewegingen zijn voor alleenheersers zoals Pim Fortuyn, Geert Wilders en Rita Verdonk. Met alle respect voor Pim Fortuyn overigens, hij kon dat namelijk maken en er ook mee weg komen, mensen hadden ontzaggelijk veel respect voor hem en dat hielp enorm bij een beweging. Ik denk dat de LPF met Pim ook geen lang leven had gehad. Bewegingen storten in, je kan namelijk nooit iedereen tevreden houden, mensen willen op den duur toch inspraak. Dat Rita Verdonk met Trots op Nederland nu de tweede partij in de peilingen is zegt mij niets. Was Wouter Bos in 2006 niet de gedroomde premier? Stond de PvdA niet op 60 zetels in de peilingen?


Ik zie in Henk Kamp meer van Bolkestein terug dan in Verdonk en Wilders samen. Waarom? Hij brengt die punten die ik (en veel Nederlanders met mij) met een bepaald soort klasse, maar het komt wel aan en over. Ik kan mij ontzettend opwinden over de uitspraken op het WWW over Henk Kamp, hij zou Wilders en Verdonk na willen doen. Mag ik bij deze heel Nederland er even aan herinneren dat Henk Kamp Minister van Defensie was en dat hij pas sinds kort integratie in zijn portefeuille heeft! Dat was namelijk de taak van Verdonk voor de verkiezingen van 2006. Desondanks stond Henk Kamp altijd klaar met de juiste woorden op welk gebied dan ook.

Wat brengt mij nu bij Henk Kamp? Ik kan het artikel nog goed voor me halen en hoor het Bolkestein ook nog zeggen. Hij had het liefst, net als ik, Henk Kamp in de race gezien voor het lijsttrekkerschap van de VVD. Ik denk dat het voor Henk Kamp nog niet de juiste tijd was, hij was druk met defensie. Toch sluit ik het niet uit dat hij in de toekomst toch die stap zal nemen. Verder heeft de VVD meer inhoud, het is geen one-issue beweging. Edith Schippers die zich zo inzet voor de zorg. Paul de Krom die ijzersterke debatten voert over verkeer. Hans van Baalen die zich inzet voor mensenrechten, Fred Teeven als allesweter op het gebied van veiligheid en justitie. En ga zo maar door. De VVD is gewoon van alle markten thuis. Ik wacht rustig tot Henk Kamp de stap neemt. Tot die tijd blijf ik toch gewoon trouw aan mijn VVD. En zal mijn stem vast en zeker naar Henk Kamp gaan.

Naar mijn homepage

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Waren dat niet mensen, die gehadicapten wilden laten steriliseren?? en die zo meehielpen het volk uit te laten sterven??

Cindy zei

Pardon??

Een kamermeerderheid van CDA en PvdA wilde in 2005 zwangerschappen van verstandelijk gehandicapten voorkomen.
De VVD heeft zich hier HEFTIG TEGEN verzet.

Anoniem zei

Bolkestein is een topper. Kamp doet het inderdaad goed en straalt leiderschap uit, precies wat de VVD nodig heeft. Mijn stem bij de afgelopen verkiezingen is naar Hans van Baalen gegaan, ook iemand voor de toekomst wat mij betreft. Hij staat, ook in de beeldvorming, voor een heldere rechtse lijn evenals Kamp.

Cindy zei

Hey! Je bent er weer!!
Hans van Baalen vind ik ook geweldig. Maar ja, ik heb dan ook een zwak voor de rechten van de mens. Het is geen geheim dat ik op Verdonk stemde in 2006... zo'n spijt van :( Vanaf nu blijf ik bij Henk Kamp! In de toekomst zie ik Zijlstra ook wel een grote sprong vooruit maken en ik ben super gecharmeerd van Paul de Krom.
Fred Teeven was leuk in Heiloo en vooral in Hoorn. Die man heeft humor en vecht ook nog voor de juiste zaken. (erkenning genocide op de Koerden is een punt dat zwaar weegt bij mij) Kortom, ik ken geen partij die zo dicht bij de mensen staan en zo veelzijdig qua standpunten van de fractie leden.

Had afgelopen week vergadering in Schagen, hartstikke leuk! In November komt Fred Teeven, haha.
Die mailde trouwens dat die twee kinderpornohandelaren uitgeleverd gaan worden!!!

Volgers

Counter

Blogarchief