08 mei 2008

Burgeroorlog Libanon (video)


Het is zo ver, de Soennieten en Sjiieten kunnen elkaar wederom niet verdragen. In Beirut zijn gevechten uit gebroken tussen Hezbollah (De door Iran en Sjiieten gesteunde tereur beweging) en de Libaneze regeringstroepen (met Soennitische aanhang)
Bekijk een live video hier. Zo zonde van het prachtige Libanon en de geweldige stad Beirut, het bewijst mijn punt dat het grootste probleem in het Midden oosten de vete tussen de verschillende stromingen binnen de Islam zijn.
Lees deze blog plus de reactie van een Soenniet.

In Libanon is nu al zo'n zeventien maanden een machtsstrijd aan de gang, vergelijkbaar met de strijd in Irak. Al sinds November zit het land zonder een president en afgelopen Woensdag braken er gevechten uit toen Hezbollah-aanhangers straten in Beirut blokkeerden om deelname aan een staking af te dwingen. Donderdag kwam het ook tot gewelddadige confrontaties in plaatsen buiten de hoofdstad. In de oostelijke Bekaa-vallei braken gevechten tussen soennieten en sjiieten uit waar gewonden bij vielen.

Dit brengt weer vreselijke herinneringen naar boven aan de burgeroorlog die tussen 1975 en 1990 in Libanon aan de gang was.


Naar mijn homepage

Geen opmerkingen:

Volgers

Counter

Blogarchief