30 mei 2008

Wat een wanvertoning



De VVD noemt de discussie in het kabinet over de selectie van embryo's bij reageerbuisbevruchting een "wanvertoning". Anouchka van Miltenburg heeft een spoeddebat aangevraagd. Ze wil graag weten hoe het kabinet er nu echt over denkt. Niet alleen de kamer maar zeker ook de mensen met erfelijke ziektes weten gewoon niet meer waar ze aan toe zijn. De VVD noemt dit "Bizarre capriolen" van een verdeeld kabinet.

De ministerraad heeft vandaag besloten dat Jet Bussemaker een nieuwe Embryobrief moet sturen aan de kamer. Dansen naar de pijpen van Rouvoet dus. Van die man moet alles en mag niets. We moeten meer kinderen krijgen van hem, of die kinderen nu met een dodelijke ziekte op de wereld komen maakt hem niets uit.

Eerder deze week had Bussemaker een brief gestuurd met het verzoek om het aantal erfelijke ziektes waar een embryo bij een reageerbuisbevruchting op gescreend mag worden, uit te breiden. Ze had wel eerst even moeten overleggen met het kabinet natuurlijk want ze had op haar vingers na kunnen tellen dat die C-partijen fel tegen zijn. Vooral de ChristenUnie doet erg moeilijk. Bussemaker trekt dus braaf de brief in.

Trek die stekker toch uit dit kabinet, het slaat allemaal nergens meer op.


Naar mijn homepage

Geen opmerkingen:

Volgers

Counter

Blogarchief