12 mei 2008

Tussenstand poll na 98 stemmen

Naar aanleiding van dit artikel ben ik hier een poll gestart, na 98 stemmen ziet de tussenstand er zo uit.



Niet veel anders sinds de eerste 25 stemmen, zo'n 60% lijkt vóór te zijn.
Naar mijn homepage

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Er lijkt meer enthousiasme te zijn voor Wilders zijn voorstel in Nederland dan in Vlaanderen. Dat hoeft ook niet te verwonderen: het woord 'fusie' (=opgaan in, versmelten met) alleen al doet velen in Vlaanderen al huiveren. En net dat zou jullie toch niet mogen verbazen? Of toch niet als je een beetje de geschiedenis kent van België en de plaats van de nederlandstaligen (de Vlamingen dus) in die geschiedenis en hoe ze moeten knokken hebben voor erkenning, voor ontvoogding van de franskiljonse bourgeoisie, onderwijs in eigen taal, ... Neen, het enige dat ze willen is respect voor hun taal, cultuur en identiteit en zelfs nu nog kunnen sommigen franstaligen hun minachting nauwelijks verbergen. Het duurt dus nog altijd voort en dat terwijl de Vlamingen eigenlijk de meerderheid uitmaken in België. Kan je nagaan. Er is zelfs een waalse prof die bevestigd heeft dat de taalgrens en de taalwetten instellen nodig was om het nederlands en de rechten van de nederlandstaligen te beschermen. Nee, dan hoeft het je toch niet te verwonderen dat ze echt niet zitten te wachten op een nieuw avontuur waarin ze weer zouden terecht komen in een situatie waarin ze weer als het kneusje gaan bekeken worden. Ook al zal er dan geen taalkwestie meer meespelen. Nee, fusie is geen goed idee. Overigens, de Vlamingen gaan heus wel eisen stellen hoor: bijvoorbeeld hun sociale zekerheidssysteem, hun onderwijs dat tot het beste ter wereld behoort (volgens VN en Europese rapporten) willen ze heus niet kwijt. En natuurlijk willen ze een gegarandeerde vertegenwoordiging in het beleid, ze zouden wel gek zijn dat niet te eisen. Ze spreken uit ervaring...
En voor de nederlandse politici zal het wel even wennen worden aan net iets vurigere en emotionelere debatten in het parlement ;-)
Laat ons het dus houden op het aanhalen van de banden, een nauwere samenwerking en dan -als dat positief resultaat geeft- kunnen we dat misschien bezegelen in een confederale staatsvorm. Maar een federale staatsvorm, vrees dat ze zich daar niet meer aan gaan wagen. Maar dit alles vooropgesteld natuurlijk dat België zal ophouden te bestaan... en dat zal de tijd nog moeten uitwijzen.

Cindy zei

Tussenstand na 191 atemmen laat toch een ander beeld zien, nog "slechts" 51% is voor

Als je mijn laatste reactie leest op het stem topic zal je zien dat ik het met je eens bent, anoniem.

Volgers

Counter

Blogarchief