15 mei 2008

Integratie-examen lijkt te werken?

Volgens Human Rights Watch zijn sinds de invoering van het examen de aanvragen voor gezinshereniging en gezinsvorming uit Turkije en Marokko sterk teruggelopen. Dat zou niet alleen komen door de vereiste kennis van het Nederlands, maar ook door de kosten van 350 euro per examen. Verder is HRW van mening dat dit integratie-examen in het buitenland zou moeten worden afgeschaft omdat het gezinshereniging in de weg staat. Hallooo!! Dat is toch ook de bedoeling? Wat hebben wij aan kansarme fortuinzoekers die niet van plan zijn ooit te integreren in de Nederlandse samenleving? Ook is het volgens HRW niet duidelijk waarom niet westerse immigranten een dergelijk examen af moeten leggen en westerse immigranten niet. Ik denk dat HRW weinig kaas heeft gegeten van de verschillen tussen westerse en niet-westerse immigranten.

Het is de hoogste tijd dat Nederland veel selectiever word wat immigranten betreft. Een immigrant moet wel iets toe kunnen voegen aan Nederland. Wij hebben niets aan thuisblijf-moeders die nooit van hun leven ook maar één woord Nederlands willen spreken.

Lees ook dit artikel

Naar mijn homepage

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik zou graag de volgende opmerkingen willen maken.

1. Van 1995 tot 2004 kwamen 75 tot 80% van de gezinsvormers/gezinsherenigers [b]niet[/b] uit de landen Turkije en Marokko.
2. In de laatste jaren is het aantal mensen vanuit Turkije en Marokko gezakt tot 10 tot 15% van het totaal aantal migranten voor gezinsvorming/gezinsherenigers.
3. De overheid dient zich niet te bemoeien met de partnerkeuze van een Nederlands burger en al helemaal niet eisen te stellen aan een partner.

Volgers

Counter

Blogarchief