04 mei 2008

Lasten NIET verhogen!


Ongelofelijk waar dit kabinet mee bezig is en dan vooral Wouter Bos. Nu de lasten verhogen in de vorm van verpakkingsbelasting etcetera zou funest kunnen zijn met het oog op een eventuele recessie. Ik verwijs naar mijn weblog over recessie en inflatie. Of eigenlijk kan ik het gedeelte hier wel tussen plaatsen.

"Wat is nu eigenlijk een recessie? Ik zal het simpel proberen uit te te leggen. Wanneer de economie van een land minstens een half jaar achter elkaar krimpt in vergelijking met een kwartaal eerder of als er een daling van de waarde van alle in een jaar in het land geproduceerde goederen en diensten is te zien. Dus als de overheid minder te besteden heeft, bedrijven failliet gaan of inkrimpen, werkeloosheid toeneemt en huishoudens minder te besteden hebben. (Dat is ook weer heel slecht voor de economische groei)

Volgens het centraal planbureau stijgt de inflatie dit jaar naar 2,5%. Inflatie? Inflatie betekent dat je voor hetzelfde geld minder kunt kopen. Sparen is dan niet meer aantrekkelijk, omdat je spaargeld minder waard wordt. Het is wel aantrekkelijk om schulden te maken, omdat je schulden ook minder waard worden. Het gevolg is dan wel dat de rente zal stijgen, omdat meer mensen gaan lenen gaan banken hogere rentevergoedingen eisen.

Mark Rutte denkt dat dit kabinet Nederland in een recessie duwt. Het kabinet wil de belastingen verhogen en de problemen ontkennen. Rutte wil juist dat de belastingen worden verlaagd om te zorgen dat het besteedbaar inkomen van de mensen niet daalt. Hij waarschuwt ook dat wij wel degelijk te maken zullen krijgen met de recessie in Amerika, wij wonen niet op een eiland en zijn niet immuun voor wat er in de VS gebeurd.

Nout Wellink, de directeur van de Nederlandse bank lijkt het met Rutte eens te zijn. Ook hij waarschuwt voor een recessie. Hij is van mening dat binnen enkele maanden ook de Nederlandse economie de gevolgen zal ondervinden.

Naar mijn homepage

Ik ben het volledig met Mark Rutte eens dat dit kabinet de belastingen verhoogt en vreemde belastingen invoert puur om de eigen kas te spekken. Het kabinet denkt dat de consument zich milieu vriendelijker op zal stellen vanwege de vlieg-tax en verpakkingsbelasting? Kom op zeg, het is overduidelijk dat het puur en alleen richting de schatkist gaat, er komen geen extra maatregelen wat bijvoorbeeld recycling betreft. Het kabinet liegt dus gewoon.

De lasten zouden verlaagd moeten worden, juist nu. Wat een blunder, wederom. Mooi punt voor de blunderlijst van dit kabinet!

1 opmerking:

Anoniem zei

De fractievoorzitter van de VVD heeft zeker gelijk. De belastingmaatregel op verpakkingen wordt mede gebruikt om de staatskas te spekken. Het is aan de oppositiepartijen om gezamenlijk op te treden. Van het kabinet hoeven we weinig te verwachten vrees ik.

Volgers

Counter

Blogarchief