14 mei 2008

Dat is ook een idee


Albayrak raakt uitgeprocedeerde asielzoekers kwijt, dat weten we inmiddels wel. Ook weten we dat het lastig is om sommige asielzoekers uit te zetten. Daar weten de Amerikanen wel raad mee. Gewoon half in coma spuiten en in het vliegtuig plaatsen. Of het een goed idee is? Nee, natuurlijk niet. Feit blijft wel dat wij maar moeilijk van de uitgeprocedeerden af kunnen komen. Heeft er iemand een beter idee?

Naar mijn homepage

4 opmerkingen:

Henk zei

Ja, hier houden ;).

Liberalen zijn mensen die vrijheid verdedigen. Iedereen heeft dezelfde vrijheden en is dus gelijk. Als u het recht heeft in Nederland te wonen, en wie ben ik om u dat te ontzeggen, waarom dan een buitenlander niet?

Een echte liberaal zou pleiten voor de vrijheid om te gaan en staan waar men wil, dus ook in Nederland.

Ofwel is het tijd om uw standpunt te herzien, ofwel is het tijd om de titel van uw weblog opnieuw te bekijken.

Anoniem zei

Onjuist. Allereerts is deze blog sarcastisch. Wellicht bent u niet bekend met sarcasme. Ten tweede, uitgeprocedeerde asielzoekers zijn uitgeprocedeerd met een reden, niet zo maar voor de lol. Die behoor je uit te zetten en niet kwijt te raken.

Een Liberaal pleit voor vrijheid, maar niet voor illegale deelname aan onze vrijheden en sociale zekerheid.

Wij zijn Nederlanders en hebben het recht op ons land, helaas zijn wij te klein om de hele wereld hier te laten wonen, dat begrijpt u ook wel. Wanneer de nood hoog is mag een asielzoeker hier ook blijven en u kunt mij absoluut niet betichten van onmenselijkheid, Leest u mijn blog archieven maar.

Anoniem zei

Ik heb nooit de bedoeling gehad u te beledigen of onmenselijk te noemen, mocht dit toch zo over zijn gekomen, mijn excuses.

Het sarcasme ontging mij niet, daarom ook de knipoog.

De uitgeprocerdeerde asielzoekers zijn inderdaad uitgeprocedeerd met een reden, namelijk het huidige migratiebeleid.
Het kwijtraken is inderdaad idioot en zou nooit mogen gebeuren, daarin geef ik je helemaal gelijk.

Het beleid is echter ondanks de vele VVD-deelnamen aan coalities verre van liberaal te noemen.

Het liberalisme is een stroming die preekt voor gelijkheid van mensen - weliswaar met een omweg, 'iedereen heeft dezelfde vrijheden en is dus gelijk' - maar het punt blijft staan.

Vanuit het liberalisme heeft iedereen recht op gelijke rechten en vrijheden. Buitenlanders hebben soms niet de vrijheden die wij hier hebben, ook al zijn ze uitgeprocedeerd. Wij moeten hen de kans bieden om van dezelfde vrijheden te genieten als wij (vanuit de liberale visie).

Dan de zin "Wij zijn Nederland en hebben recht op ons land." Hieruit valt op te maken dat de liberaal in u zeer ver te zoeken is. Een liberaal wil - ik val in herhaling - een wereldgemeenschap waarin iedereen gelijk is en dus gelijke rechten heeft (ook op land, als er al zoiets bestaat als een recht op land). Hier spreekt de communitarist in u: "Wij zijn een gemeenschap en moeten deze gemeenschap en de gemeenschapszin beschermen ten koste van alles." Vanuit deze redenering is ook een restrictief immigratiebeleid te rechtvaardigen, iets wat onmogelijk leek met het liberalisme, totdat de VVD en Verdonk een poging deden die vreemd genoeg aanslaat.

Natuurlijk is het onmogelijk om de hele wereld hier toe te laten, vooral met de bevolkingsdichtheid die we hier in Nederland al hebben. Als de minderbedeelden echter naar het rijke Westen komen hebben we volgens liberalen (zowel libertariërs, sociaalcontractdenkers en utilisten) geen poot om op te staan om te zeggen dat ze hier niet welkom zijn.

P.S. Ik wacht op uw antwoord.

Henk zei

Misschien kom ik ongeduldig over, of heeft u niet veel tijd gehad, dan bij voorbaat excuses, maar ik zou graag uw reactie willen kennen.

Volgers

Counter

Blogarchief